Feyenoord sleept tegen FC Volendam zege uit het vuur

Feyenoord heeft donderdagavond op het nippertje een zege geboekt. De Rotterdammers leken in eigen huis tegen FC Volendam duur puntverlies te lijden, maar kwamen uiteindelijk toch nog tot een 3-1 zege.

Verrassende gelijkmaker van FC Volendam

De ploeg van Arne Slot ging in De Kuip uitstekend van start en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Het was daarom wachten op de voorsprong van de thuisploeg. Waar Santiago Giménez van dichtbij nog faalde, was het schot van Quinten Timber overtuigend genoeg om Feyenoord te laten juichen.

Het doelpunt was voor de bezoekers een extra reden om achteruit te lopen en te gokken op een tegenaanval. FC Volendam kwam er maar niet uit, maar na een half uur spelen bleek een kans voldoende te zijn om de gelijkmaker op het scorebord neer te zetten. Lequincio Zeefuik vond een gaatje en maakte de 1-1.

Nipte zege voor Feyenoord

Hoewel het doelpunt onverdiend was, kon Feyenoord niets anders doen dan in de tweede helft hard op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. FC Volendam deed er echter alles aan om de tegenstander te weren, wat aardig lukte. Slot besloot in de loop van de tweede helft dan ook hard in te grijpen.

Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki en Igor Paixão mochten het veld betreden voor Luka Ivanusec, Antoni Milambo en Marcos López. Het zorgde voor meer aanvallende impulsen, maar resulteerde lange tijd niet in doelpunten. In de slotfase was de thuisploeg alsnog trefzeker. Santiago Giménez bekroonde zich tot matchwinner. Een minuut later zorgde Paixão zelfs voor de 3-1.

Scoreverloop: 1-0 (13′) Quinten Timber, 1-1 (31′) Lequincio Zeefuik, 2-1 (90+4′) Santiago Giménez, 3-1 (90+6′) Igor Paixão