Eerste slachtoffer in Premier League: opvolger ontslagen manager direct aangesteld

Foto: Eerste slachtoffer in Premier League: opvolger ontslagen manager direct aangesteld

Na veertien speelrondes heeft nu ook de Premier League de eerste gesneuvelde manager. Het is Paul Heckingbottom die verantwoordelijk wordt gehouden voor de tegenvallende resultaten van Sheffield United. The Blades ontsloegen hem dinsdag.

Heckingbottom niet langer manager Sheffield United

Heckingbottom promoveerde afgelopen seizoen met Sheffield nog naar de hoogste afdeling. Daar bleven de prestaties uit van de ploeg, die momenteel met vijf punten hekkensluiter is van de Premier League. Van de eerste veertien duels werd er maar één winnend afgesloten. Hierdoor zette de clubleiding de 46-jarige manager op straat.

Relatief laat eerste slachtoffer

Over het algemeen valt het eerste slachtoffer van de Premier League-manager een stuk sneller dan veertien speelrondes. Zo werd Scott Parker vorig seizoen al binnen een maand weggestuurd. In het seizoen 2017/2018 kreeg Frank de Boer zijn ontslagbrief bij Crystal Palace al na vijf duels.

Naast Heckingbottom werden ook Stuart McCall en Mark Hudson uit hun functie ontheven. Chris Wilder, die al meerdere malen werkzaam was in Sheffield, is de opvolger. Hij zette zijn krabbel onder een contract van anderhalf jaar. Tussen 2016 en 2021 was hij ook al de hoofdtrainer bij de club, die hij ook diende als speler.

Zie je het nog goedkomen dit seizoen met Sheffield United?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee hoor
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie