Van Dijk bezorgt Liverpool benauwde zege bij laagvlieger

Foto: Van Dijk bezorgt Liverpool benauwde zege bij laagvlieger

Liverpool heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Sheffield United. Aanvoerder Virgil van Dijk had een groot aandeel in de 0-2 zege, door de openingstreffer aan te tekenen. In de blessuretijd stelde de grootmacht de zege veilig.

The Reds lieten na het duel tijdig te beslissen

Bij The Reds stond Van Dijk uiteraard weer in de basis, net als Cody Gakpo. De aanvaller kreeg een plekje in de spits ten koste van Darwin Núñez. Ryan Gravenberch startte vanaf de bank. Liverpool had moeite om door de verdediging van Sheffield heen te komen, de 37ste minuut bood Van Dijk de helpende hand.

1-0 van Van Dijk

Bij een corner van Trent Alexander-Arnold stond de Oranje-international helemaal vrij. Je rekent dan misschien op een kopbal van de lange verdediger, maar hij kreeg de bal perfect op de pantoffel. Met een droge inzet maakte Van Dijk zijn eerste treffer van deze jaargang. The Blades protesteerden omdat Joe Gomez een overtreding gemaakt leek te hebben. Daar werd echter niet voor gefloten. Niet veel later kreeg de Bredanaar trouwens nog een kans. Dit keer wel met het hoofd, maar een volgende treffer leverde het niet op.

Liverpool had veel balbezit, maar liet na dat te vertalen in een ruimere marge in de score. In de tweede helft misten onder meer Mohamed Salah, invaller Núñez en Joe Gomez kansen op de 0-2. Ook Curtis Jones had het vizier niet op scherp bij een mogelijkheid. Zo bleef Sheffield in de race, en kreeg in de slotfase steeds meer het gevoel dat er toch nog een resultaat in zat. Liverpool kreeg hierdoor echter meer ruimte en profiteerde er ook van. Núñez ging hard door op een tegenstander en liet vervolgens Dominic Szoboszlai de 0-2 aantekenen. Ook hier waren weer de nodige protesten van de thuisclub zonder succes.

Door de drie punten bleef Liverpool in het kielzog van Arsenal op plek twee. Nummers drie en vier Manchester City en Aston Villa spelen momenteel ook tegen elkaar, waardoor de ploeg van Jürgen Klopp dus ten opzichte van minimaal één concurrent

Scoreverloop: 0-1 (37′) V.van Dijk, 0-2 (’90+4) Szoboszlai

Uitslagen overige duels:

Fulham – Nottingham Forest 5-0

Crystal Palace – Bournemouth 0-2

Brighton & Hove Albion – Brentford 2-1

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie