‘Echt genoten van geweldig Jong Ajax-seizoen’

Foto: ‘Echt genoten van geweldig Jong Ajax-seizoen’

Jong Ajax besloot gisteren zijn seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap, in de Keuken Kampioen Divisie als nummer 7 van de 20. Trainer John Heitinga ziet, als hij terugblikt op het hele voetbaljaar, nog genoeg punten voor verbetering, maar is al met al dolblij met het verloop ervan.

“We hebben een geweldig, leerzaam en mooi seizoen gehad. Het is voor zowel de staf als de spelers geweldig voor de ontwikkeling. Ik heb echt genoten van dit seizoen. Van het commitment die we met elkaar hadden. Wij willen spelen in de lijn van 1. We willen het frivole hebben en je ziet op momenten het onbevangen”, vertelt Heitinga op ESPN.

Soms was het best een uitdaging, erkent de oud-verdediger. “Elke wedstrijd speel je weer met vijf, zes of zeven nieuwe namen. Dat vraagt iets van de spelers, met name ook qua incasseringsvermogen. Je moet snel kunnen schakelen. Wat dat betreft is het een geweldig leerzaam seizoen geweest.”

De Graafschap

Het slotstuk was een remise tegen De Graafschap. “In de eerste helft konden we het spel niet maken. We hadden heel veel moeite, met name in waar we normaal gesproken heel goed in zijn: de ballen tussen de linies. Het zijn risicoballen, maar daardoor schakel je er wel gelijk een aantal van de tegenstander uit. Het tempo was te laag en we hadden te weinig diepte in ons spel.”

Heitinga besluit: “In de tweede helft werd het een knotsgekke wedstrijd, met over en weer kansen. Op het einde worden de ruimtes heel groot. Je ziet dat de vermoeidheid toeslaat. Je ziet het enthousiasme van de jonge spelers die erin komen. Ze zijn gretig en willen hun skills laten zien. Dan kan hij beide kanten opvallen.”

TIP: Ook volgend seizoen vind je de beste odds op Jong Ajax bij Circus, scoor ook gelijk 250 startbonus!

Heitinga is een topcoach in wording

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie