Derksen gaat los: “Wie denkt ze wel dat ze is dan?”

Foto: Derksen gaat los: “Wie denkt ze wel dat ze is dan?”

Johan Derksen had maandagavond in Vandaag Inside geen goed woord over voor Annemieke Zijerveld, de sportpsycholoog van Almere City die op de radio aardig tekeer ging over de situatie bij Ajax. Zijerveld legde de schuld van de sportieve malaise volledig bij Maurice Steijn en diens staf.

‘Annemieke Zijerveld is heel erg in zichzelf gaan geloven’

“Die is, zoals Wim Kieft zou zeggen, heel erg in zichzelf gaan geloven”, opent Derksen. “Die heeft voor het eerst in haar leven publiciteit doordat twee spelers haar in de armen vielen, is op televisie en denkt dat elke overwinning van Almere City haar werk is.”

“Nu gaat ze even analyseren wat er bij Ajax allemaal mis is. Dat ziet ze op tv aan de lichaamstaal. Zo lang als ik in de voetballerij zit – dat is vijftig jaar – liggen sportpsychologen al hopeloos bij iedere club binnen voor de deur te smeken of ze wat willen doen. Maar in een elftal zijn er maar een paar jongens die daar behoefte aan hebben. De rest denkt: sodemieter op met je gelul. Ze heeft er nu weer twee getroffen bij Almere City – en Denzel Dumfries dan – en die maken dan een doelpunt. Jongens die dat willen en zich er prettig bij voelen, moeten dat vooral doen. Maar dan zit daar iemand mensen te ontleden die ze toevallig een keer op televisie ziet. Wie denkt ze wel dat ze is dan?”

Strafrechtadvocaat Job Knoester is het niet met Hugo Borst eens dat Zijerveld ‘haar beroepsgeheim hiermee schendt’, maar zegt wel: “Knettergek, echt totaal gek. Het is toch niet serieus te nemen? Ik denk niet dat Steijn hier wakker van ligt.”

Annemieke Zijerveld

Zijerveld maakte nogal wat los met haar relaas in De Perstribune. “Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie soms zelfs gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie fout gaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag en handen voor de ogen slaan. Neerslachtig gedrag en geen leiderschap”, zei ze onder meer.

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
1036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie