Derby van Rotterdam in extremis prooi voor Excelsior

Excelsior heeft de derby van Rotterdam (één van de derby’s) tegen Sparta Rotterdam winnend weten af te sluiten. Het ‘gouden’ doelpunt viel pas heel erg laat in de wedstrijd, in de vierde minuut van de extra speeltijd. Het was Troy Parrott die het Van Donge & De Roo Stadion in vuur en vlam zette.

Troy Parrott beslist derby in voordeel Excelsior

Voordat het duel in Kralingen begon werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de schietpartijen in Rotterdam, waarna Excelsior beter aan de wedstrijd begon dan zijn tegenstander. Toch had de thuisploeg moeite om echt door te drukken, waardoor de Kralingers op een gegeven moment het deksel op de neus kregen.

Het was namelijk Sparta dat in de tweede helft op voorsprong kwam door een goal van Jonathan de Guzman, die als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam bij de tweede paal en het niet naliet om te scoren. Lang konden de gasten echter niet genieten van hun voorsprong, want binnen de kortste keren werd de 1-1 op het scorebord getoverd door Arthur Zagré, met een vlammend schot.

Vervolgens leken Excelsior en Sparta af te stevenen op een 1-1 einduitslag, een puntendeling dus. In de allerlaatste seconden van de derby werd de van Tottenham Hotspur gehuurde invaller Parrott echter matchwinner.

Scoreverloop: 0-1 (59′) J. De Guzman, 1-1 (73′) A. Zagré, 2-1 (90′) T. Parrott