Depay heeft voorkeur voor aanvalscompagnon: ‘Klik is heel goed’

Foto: Depay heeft voorkeur voor aanvalscompagnon: ‘Klik is heel goed’

Een opvallende naam in de selectie van Oranje is die van Vincent Janssen. De spits, spelend in de Mexicaanse competitie, werd verrassend opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. De kans is dan ook aanwezig dat Janssen in de voorhoede een koppel moet gaan vormen met Memphis Depay. De aanvaller van Barcelona denkt echter dat ook dat geen probleem moet zijn, al heeft de spits zo zijn voorkeuren.

Wel erkent Depay in een interview met De Telegraaf dat het voorin anders spelen is met twee man. “Met twee spitsen is het wel belangrijk dat je naar elkaar kijkt. Wie er in de bal komt en wie er diepgaat. Dat is een kwestie van aanvoelen.” De aanvaller laat doorschemeren het liefst met Steven Bergwijn voorin te spelen. “Het klikt heel goed. Ondanks dat hij weinig minuten heeft gemaakt, is hij de laatste paar keer van grote waarde geweest. Ik ben heel blij met hem. Steven is balvast, snel, bewegelijk, sterk in de één-tegen-één en begint nu ook te scoren. Dat hebben we erbij nodig.”

Andere dynamiek

Nu Janssen erbij is gekomen zal er juist een andere dynamiek ontstaan, maar voor Depay is het niet vreemd om met de voormalig AZ-spits voorin te staan. “Ik heb met hem gespeeld vanaf de onder vijftien en ook nog in Oranje onder Dick Advocaat en Danny Blind. Hij is een spits die balvast is en niet veel diep gaat. Dan zou het logisch zijn als ik om hem heen ga spelen.” De Barcelona-aanvaller hoopt dat Janssen zijn waarde kan tonen. “Het is leuk voor hem, dat hij is opgeroepen en dat hij de kans krijgt om zichzelf te laten zien.”

TIP: Scoort Depay tegen België? De odd is 2.55!

Wie is de beste aanvalspartner voor Depay?

  • Bergwijn
  • Janssen
67+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie