Danjuma steelt de show met hattrick voor Villarreal

Arnaut Danjuma heeft zich zaterdagmiddag flink laten gelden voor Villarreal, op bezoek bij Granada. De Nederlandse aanvaller maakte zijn eerste hattrick voor de Spaanse ploeg en was zo van levensbelang in de makkelijke 1-4 overwinning. Danjuma bewees ook van de strafschopstip uiterst koel te zijn.

In aanloop naar het belangrijke Champions League-treffen met Juventus, ging Villarreal in eigen land op bezoek bij laagvlieger Granada. Voor de Yellow Submarine een belangrijk duel om aansluiting met de top-6 te behouden. Na zijn stevige enkelblessure was het voor Arnaut Danjuma de tweede keer sinds zijn rentree dat hij weer in de basis stond. Na 34 minuten een belangrijk moment: na een stevige overtreding van Myrto Uzuni moest de VAR en arbiter in overleg wat te doen. Het bleef geel voor de Albanische aanvaller, maar wel een strafschop voor de bezoekers. Danjuma ging achter de bal staan en schoof de bal straks in de linkerbenedenhoek. Voor de Oranje-international was het zijn eerste treffer sinds de goals tegen Atalanta Bergamo begin december.

Danjuma had de smaak te pakken en sloeg op voor rust nog een keer toe. Na een lange trap van doelman Sergio Asenjo liep twee Granada-verdedigers elkaar knullig in de weg en kon de aanvaller oppikken. Hij omspeelde vervolgens de doelman van de tegenstander, om de 0-2 te noteren. Granada, dat vier wedstrijden op rij verloor, kwam terug in de wedstrijd door na een uur de aansluitingstreffer via Luis Milla te maken. Danjuma kreeg tien minuten voor tijd de uitgelezen kans om het duel definitief te beslissen en zijn hattrick te voltooien. Dit keer koos hij voor de rechterhoek en ging de doelman de andere kant op: 1-3.

In de diepe blessuretijd was het Moi Gómez die zorgde voor het slotakkoord en er 1-4 van maakte. Zo kende Villarreal een goede generale richting Europa en zal ook Danjuma met veel vertrouwen aantreden tegen Matthijs de Ligt en co.

Scoreverloop: 0-1 (35′) A.Danjuma (pen.), 0-2 (39′) A.Danjuma, 1-2 (61′) L.Milla, 1-3 (81′) A.Danjuma (pen.), 1-4 (90+6′) M.Gómez

Is Danjuma al snel klaar voor de absolute top?