Bizar Ajax-probleem: “Blijkt al maanden teveel gevraagd”

Foto: Bizar Ajax-probleem: “Blijkt al maanden teveel gevraagd”

Ajax liep zondag opnieuw schade op in de Eredivisie. Tegen Sparta bleef het steken op een 2-2 gelijkspel steken, al mocht het daar niet eens over klagen gezien de 2-0 achterstand. Daarnaast kregen de Amsterdammers opnieuw te maken met blessureleed en dat was niet voor het eerst dit seizoen het geval.

Ziekenboeg Ajax stroomt overvol

Het Algemeen Dagblad constateert dat Ajax weinig fit oogt voor een echte topclub. “Na het gelijkspel van vorige week mopperde John van ‘t Schip, die spits Brian Brobbey door hamstringklachten op de bank liet beginnen, al over frisheid en fitheid die hij steevast mist wanneer Ajax drie duels in de week speelt. Dat blijkt voor deze groep al maanden teveel gevraagd.”

Inmiddels is het volgens Ajax-watcher Johan Inan spitsuur in de ziekenboeg van de Amsterdammers. “Een waslijst, waardoor de tussenpaus tegen Sparta zijn halve elftal moest omgooien en in de medische update na afloop geen namen probeerde te vergeten. Tegen Aston Villa greep Ahmetcan Kaplan na een tackle naar zijn hamstring. Tot overmaat van ramp vielen in de slotfase met Josip Sutalo en Devyne Rensch nog twee mandekkers uit. Het weerhield Van ’t Schip er niet van te hopen na de interlandbreak weer compleet te zijn.”

Tegen Sparta kreeg Ajax echter weer met twee tegenvallers te maken schetst de ochtendkrant. “Tegen Sparta gebaren uitgerekend de twee overgebleven (top)internationals, Jordan Henderson (bilspier) en Brian Brobbey (kramp of meer?), naar de zijkant: wisselen. Zij laten bij hun nationale bond eventuele schade opmeten. Van ’t Schip blijft bidden.”

Moet men bij Ajax ook kritisch kijken naar de medische staf?

  • Ja, absurd hoeveel blessures er zijn
  • Nee, die kunnen er niet veel aan doen
638+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie