‘Bescheiden’ hattrickheld ADO loopt award mis

Foto: ‘Bescheiden’ hattrickheld ADO loopt award mis

ADO Den Haag haalde maandagavond stevig uit en legde Jong FC Utrecht maar liefst met 6-0 over de knie. Jort van de Sande had met drie treffers een groot aandeel in de zege, maar werd uiteindelijk niet verkozen tot man van de wedstrijd. Dat vond de spits, die de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen, uiteindelijk helemaal niet erg.

Wedstrijdbal voor Van de Sande

“De eerste was denk ik de mooiste, en ook wel bevrijdend, ik had een tijd niet gescoord”, vertelde Van de Sande na afloop tegenover ESPN. “Het was ook mijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. Ik wist ook het protocol niet, of ik de bal zelf moest gaan halen of dat ik hem zou krijgen. Ik heb weleens gezien dat de scheidsrechter de bal zelf gaf, nu is Daryl van Mieghem hem gaan halen, hij heeft hem ook droog gemaakt. Ik hoop dat iedereen hem gesigneerd heeft.”

Van de Sande vertelde dat hij bewust de bal niet had meegenomen voor zijn tv-interview. “Dan krijg je al die aandacht, dat hoeft voor mij niet zo. Dat hou ik liever in de kleedkamer, ik blijf liever op de achtergrond.” Ondanks zijn drie goals leek de spits niet helemaal tevreden. “Ik weet ook niet of dit mijn beste wedstrijd was, het is niet omdat je drie keer scoort dat je een geweldige wedstrijd hebt gespeeld. Maar het was memorabel. Ik hoop dat er nog veel hattricks volgen, maar dit was pas mijn eerste dus het zal wel meevallen.”

Ideho Man of the Match

Zijn hattrick leverde hem niet de titel van Man of the Match op, maar dat mocht volgens Van de Sande de pret niet drukken. “Ik hoorde het na de wedstrijd, ja. Kleinigheidjes, ik vind het niet zo belangrijk. Het was Joël Ideho geworden, toch? Die speelde ook heel goed. Maar voor de man van de wedstrijd is er ook een verplicht nummertje boven (bij de sponsors, red.), dat mag Joël mooi oppakken. Die gaat een mooi verhaal houden, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Zie jij ADO dit seizoen promoveren?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie