Bayern München herovert koppositie Bundesliga

Bayern München is vier wedstrijden voor het einde van het seizoen toch gewoon weer koploper van de Bundesliga. De ploeg van coach Thomas Tuchel won met 2-0 van hekkensluiter Hertha BSC. Bayern profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Borussia Dortmund.

Bayern wint van Hertha

Makkelijk ging het allemaal niet, maar Bayern was wel oppermachtig in de eigen Allianz Arena. De tegenstander creëerde geen kans, maar het duurde tot aan twintig minuten voor tijd voordat Bayern het net vond. Serge Gnabry was daar verantwoordelijk voor. Joshua Kimmich verzorgde de assist. Diezelfde Kimmich leverde tien minuten later ook de voorzet op het doelpunt van Kingsley Coman. De Duitse topmiddenvelder leverde twee geweldige passjes af, die zo Bayern de zege bezorgde.

Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten hebben nu 1 punt voorsprong op Dortmund. Union Berlin en SC Freiburg volgen op 6 punten. De Ligt speelde zondag de hele wedstrijd. De boze Noussair Mazraoui had ook een basisplaats en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Ryan Gravenberch mocht een half uurtje voor tijd invallen en Daley Blind bleef op de bank. Jean-Paul Boëtius deed 82 minuten mee bij de gedoodverfde degradant.