Barça onderneemt actie en meldt zich bij zaakwaarnemer De Jong

Foto: Barça onderneemt actie en meldt zich bij zaakwaarnemer De Jong

FC Barcelona maakt momenteel werk van een nieuw contract voor Frenkie de Jong. De middenvelder ligt nu nog tot medio 2026 vast, de eerste contacten voor een verlenging zijn inmiddels gelegd.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Directeur Deco hoopt zo spoedig mogelijk op krabbel Frenkie

De Portugese oud-topvoetballer Deco is sinds kort technisch directeur bij Barça en wil rap toeslaan bij De Jong. “Maar Frenkie is niet de enige. Er zijn meerdere spelers van wie we willen dat ze nog jaren bij de club blijven”, zegt Deco over de 26-jarige Nederlander tegenover El Mundo Deportivo.

“Over een verlenging hebben we nog niet gesproken. Het enige dat ik heb gedaan is mij voorgesteld. We houden van Frenkie, net zoals we van Pedri, Araujo, Gavi en Gundogan houden. Frenkie heeft als voetballer een perfecte leeftijd en speelt op hoog niveau. Daarom willen we dat hij nog een flink aantal jaren blijft.”

‘Uiteindelijk is de speler degene die over zijn leven en carrière beslist’

Barça heeft al eerder eens geprobeerd te verlengen met De Jong, maar dat liep toen volgens de Spaanse media uit op ‘een conflict’. Deco: “Ik weet niet wat er in het verleden is gebeurd, ik kan niet praten over dingen waarbij ik niet aanwezig was. Maar belangrijker dan de agenten of ik, is de speler. Uiteindelijk is de speler degene die over zijn leven en carrière beslist.”

“Het belangrijkste is dat ik een gelukkige speler zie die het naar zijn zin heeft en op hoog niveau voetbalt. En bij Barcelona moeten de spelers blij zijn om op hun beste niveau te spelen. Ze moeten zich op hun gemak voelen en ik zie dat Frenkie zich op zijn gemak voelt. Hij heeft na dit seizoen nog een contract voor twee jaar, het belangrijkste is dat ik net als de rest van de club blijf genieten.”

Gaat De Jong verlengen, denk jij?

  • Ja
  • Nee
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie