‘Ajax-tweetal zorgt voor hoofdpijndossier’

Foto: ‘Ajax-tweetal zorgt voor hoofdpijndossier’

Ajax kende een dramatisch seizoen en hoopt met Maurice Steijn een frisse herstart te maken. Toch heeft de club in het nieuwe seizoen ook alweer de eerste hoofdpijndossiers te pakken schrijft het Algemeen Dagblad. Zo blijkt het voor Ajax moeilijk om een vervanger voor Jurriën Timber te vinden en schittert aanvoerder Dusan Tadic door afwezigheid.

Tadic schittert door afwezigheid

Woensdag mocht Steijn meerdere internationals verwelkomen tijdens de training, maar aanvoerder Tadic schitterde door afwezigheid. Naar verluidt zouden er ‘privé-redenen’ aan ten grondslag liggen. De aanvaller liet de training van donderdag echter ook schieten.

De Servisch international ging wel in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic in gesprek met technisch directeur Sven Mislintat. “Ook de inhoud daarvan wordt als ‘privé’ bestempeld bij Ajax. Wel wordt gesteld dat het ‘niets nieuws’ is en dat het beleid al maanden onderwerp van gesprek is tussen clubleiding en aanvoerder”, klinkt het.

Tadic zou ontevreden zijn over de huidige kwaliteit van de selectie en stak dat in voorgaand seizoen, geciteerd door het Algemeen Dagblad, ook al niet onder stoelen of banken. “Voor mij is het heel belangrijk welke richting Ajax komende zomer opgaat. Ik wil prijzen winnen en dat moet met een sterk Ajax. Ik blijf hier niet om weer voor de tweede plek te strijden. We hebben veel kwaliteit nodig.”

Ajax zoekt Timber-vervanger

De multifunctionele aanvaller vindt dat Ajax vooral defensief tekort schiet. Tadic zou dan ook niet blij zijn met het vertrek van Timber, die het voetballend vermogen van achteruit heeft en ook leiderschap naast en op het veld kan waarborgen. Op die positie zouden ook Edson Álvarez en Devyne Rensch uit de voeten kunnen, maar de krant ziet dat niet als logische opties. De Mexicaan heeft een vertrekwens en Rensch wordt vooral gezien als back. Daardoor is Steijn voorlopig gedwongen om te schuiven met spelers.

Mislintat richtte zijn pijlen op Sepp van den Berg en Jeremiah St. Juste, maar daarvoor moest Ajax flink in de buidel tasten. “Dat geld is er nu niet”, concludeert de krant. “In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Ajax geen Champions League-jackpot beschikbaar. Om alsnog met flinke sommen topspelers te overtuigen, hoopt Mislintat naast Álvarez ook Mohamed Kudus nog van de hand te doen.”

Donderdag werd al duidelijk dat Liverpool Van den Berg niet wenst te verkopen en de verdediger op huurbasis heeft gestald bij FSV Mainz 05. Ook Sporting Portugal voelt naar verluidt niks voor een verkoop van de St. Juste, waardoor de zoektocht voor Ajax er niet makkelijker op wordt. Het Algemeen Dagblad concludeert dan ook dat Ajax direct flinke kopzorgen te pakken heeft. “Om daar vanaf te komen, is naast minimaal één rechtsbenige centrumverdediger vooral rust rond Tadic nodig.”

Moet Ajax Tadic deze zomer verkopen?

  • Ja, die moet weg
  • Nee, die moeten ze houden
862+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie