‘Ajax-systeem volledig op de schop’

Foto: ‘Ajax-systeem volledig op de schop’

Ajax kwam er donderdagavond grotendeels niet aan te pas tegen FK Bodø/Glimt en mocht zich nog in de handjes knijpen dat het nog met 2-2 gelijkspeelde. Volgens Kenneth Perez en Kees Kwakman moet Ajax zijn speelwijze gaan aanpassen in Noorwegen en het net zo doen als tegen PSV.

Kees Kwakman en Kenneth Perez vinden dat Ajax net zo moet spelen als tegen PSV

“Ajax moet die wedstrijd daar benaderen zoals ze deden tegen PSV”, adviseert Perez bij ESPN. “Dat je heel compact gaat staan. Laat Bodø maar spelen in de kleine ruimte, in plaats van dat je denkt: wij zijn Ajax, wij zijn beter dan Bodø. Nee, je moet denken: wij zijn een soort van Ajax en wij zijn slechter dan Bodø, dus laat hun het spel maar maken.”

Ook Kwakman kan zich daar in vinden. “Het is eigenlijk de enige mogelijkheid die er nog is: net als tegen PSV inzakken. Ook uit tegen SC Heerenveen een ook thuis tegen NEC. Want als Ajax op deze manier druk zet…” De noemde daarbij ook man en paard. “Carlos Forbs snapt er helemaal niks van, die jongens hebben individueel allemaal geen benul. De staf krijgt het ook niet voor elkaar, dus dan moet je zeggen: we maken de ruimtes klein.”

Ajax op de counter tegen Bodø?

Volgens Kwakman heeft Ajax daarvoor ook wel de mogelijkheden. “Met Brian Brobbey heb je snelheid voorin, straks Steven Bergwijn er weer bij, en zo moet je het maar doorkomen. Want dat druk zetten… Als je een béétje ploeg tegenkomt, die durft te voetballen, dan ga je eraf.” Perez stelt dan ook dat Ajax de realiteit onder ogen moet komen.

“Je kan toch niet met enig fatsoen nog denken dat je beter bent dan welk team dan ook? Het Ajax-shirt, dat heeft altijd iets magisch. Wij zijn de beste enzovoort. Maar als je nu al zo lang aan de gang bent, dan moet je toch iets meer realiteitszin hebben? Dat je zegt: we zijn zo matig in het druk zetten vooruit en in het omschakelen, dus waarom zouden we in godsnaam nog naar voren rennen? Dan ben je toch niet goed als je dat blijft doen?”

Moet Ajax op de counter gaan spelen in Noorwegen?

  • Ja, dat zou beter zijn
  • Nee, gewoon op de aanval spelen
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie