‘Ajax-staf én selectie uitgespeeld’

Foto: ‘Ajax-staf én selectie uitgespeeld’

Ajax kon zondag wederom niet overtuigen tegen NEC. De Amsterdammers bleven steken op een 2-2 gelijkspel in de Johan Cruijf ArenA. De ochtendkranten concludeerden dan ook dat het piepte en kraakte bij Ajax, en dat komende zomer een grondige renovatie op stapel staat.

‘Van ‘t Schip en Ajax-aankopen komende zomer klaar bij Ajax’

De Telegraaf verwacht niet dat John van ‘t Schip ook volgend seizoen nog aan het roer staat bij Ajax als hoofdtrainer en vond de oefenmeester een ‘moedeloze en aangeslagen indruk maken’. “Hij dreigt na John Heitinga de tweede clubjongen te worden die uit liefde voor Ajax instapte, maar de trainersstoel beschadigd lijkt te verlaten.”

De ochtendkrant voorziet nog een moeizaam restant van het seizoen. “De lange rit naar het einde van het seizoen wordt er voor Ajax een in een gammele wagen. De eerste helft tegen NEC deed – net als het Europa League-treffen met Bodø/Glimt (2-2) – pijn aan de ogen. Geen enkele tegenstander lijkt nog met ontzag naar de Johan Cruijff Arena te komen, terwijl die onder Erik ten Hag lange tijd een bijna onneembare vesting was. Het fluitconcert waar het uiterst kwetsbare Ajax geregeld op werd getrakteerd, was logisch.”

Bezem door Ajax-selectie

Het Algemeen Dagblad schrijft dat ook de bezem door de Ajax-selectie heen gaat en dat de clubleiding heeft geconstateerd dat aankopen Borna Sosa, Anton Gaaei, Benjamin Tahirovic, Carlos Forbs en Chuba Akpom niet geschikt zijn voor het niveau dat Ajax nastreeft. “Die schifting wil niet zeggen dat deze spelers niet meer aan bod gaan komen, maar wel dat de grote uitverkoop in de Johan Cruijff Arena min of meer begonnen is. Nu duidelijk is geworden dat driekwart van de aankopen niet voldoet, krijgt de eigen kweek kansen. Maar dat houdt ook niet over, bleek tegen NEC.”

Ook Trouw ziet dat Van ‘t Schip Ajax, net als zijn voorganger Maurice Steijn, niet aan de praat krijgt. “Net als zijn voorganger Maurice Steijn blijft de trainer maar zoeken naar een betere afstemming in zijn elftal, en dus wisselen en schuiven met spelers. Het is vrij verbazingwekkend dat ook Van ’t Schip en zijn staf er maar niet in slagen Ajax na balverlies veel compacter te laten spelen. Verder concessies doen aan de eigen huisstijl lijkt onvermijdelijk om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Tegelijkertijd is het tijd dat bij de morrende en fluitende fans enige realiteitszin doorbreekt.”

Moet Ajax een nieuwe trainer aanstellen?

  • Ja, dat is nodig
  • Nee, dat is niet nodig, maar de selectie moet gerenoveerd worden
957+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie