Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Advocaat haalt omstreden speler bij Curaçao

Foto: Advocaat haalt omstreden speler bij Curaçao

Dick Advocaat heeft Joshua Brenet voor het eerst bij de nationale ploeg van Curaçao gehaald. De omstreden momenteel clubloze rechtervleugelverdediger kreeg dispensatie van de FIFA nadat hij eerder al voor Oranje uitkwam.

Dick Advocaat selecteert Joshua Brenet voor nationale elftal van Curaçao

Brenet werd in maart nog veroordeeld tot een maand celstraf omdat hij twee keer zonder geldig rijbewijs had gereden. Het was zeker niet voor het eerst dat de 30-jarige Limburger in opspraak kwam. FC Twente besloot zijn contract te ontbinden, waardoor de verdediger nu zonder club zit. Mogelijk vindt hij in de zomer een nieuwe werkgever.

“We weten allemaal wat er gebeurd is en daar ga ik mij niet meer over uitweiden”, zei Advocaat voor de camera van ESPN over Brenet. “Ik heb hem geselecteerd omdat het een uitstekend speler is en Curaçao hem goed kan gebruiken. Daarna schijnt hij in de groep een bepalende rol te kunnen spelen. Ik heb gezien hoe belangrijk een goede sfeer is en daar kan hij zowel in de kleedkamer als in het veld belangrijk in zijn. Ik ga wel nog even een kop koffie met hem drinken.”

Volgen Kluivert en Chong?

Advocaat is in ieder geval tevreden Brenet te kunnen begroeten bij Curaçao, hij hoopt dat Justin Kluivert en Tahith Chong volgen. “Ik heb bijna iedereen gesproken die in aanmerking zou kunnen komen voor het Curaçaose elftal”, aldus de ervaren oefenmeester. “Een paar hebben eerlijk gezegd dat ze even willen wachten. Kluivert begrijp ik wel, die heeft al een aantal keer bij het Nederlands elftal gezeten. Tahith nog niet en daar heb ik wel een heel positief gesprek mee gehad. We hebben afgesproken dat we elkaar in augustus zien en dan kunnen bepalen of ze er bij zijn of niet.”

Had jij Brenet zo in de armen gesloten?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Nee hoor
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie