“Bergwijn en Koopmeiners in de basis bij Oranje”

Foto: “Bergwijn en Koopmeiners in de basis bij Oranje”

Voormalig Oranje-international Aron Winter heeft zijn ideale opstelling voor het Nederlands Elftal op het EK bekendgemaakt. Met een mix van ervaring en veelbelovende talenten heeft hij een team samengesteld dat volgens hem ver gaat komen op het Europees Kampioenschap.

“Bergwijn en Koopmeiners in de basis bij Oranje” | SN Extra met Aron Winter

Aron Winter vond het lastig om zijn Oranje-opstelling te bedenken voor het komende EK. “Op bepaalde posities zijn er niet veel verschillen tussen spelers.”  Waar hij minder moeite mee had, was het systeem. “Je ziet vaak bij het Nederlands Elftal onder Ronald Koeman dat de opstelling met vijf verdedigers wordt gespeeld. Maar ik zou gewoon 4-3-3 gaan spelen met het huidige team.”

Volgens Winter is het vergelijkbaar met de 5-3-2 opstelling. “Je kan altijd nog komen met drie verdedigers, en dan vier middenvelders en drie aanvallers.”

Doelman en verdedigers

Voor de doelman heeft de oud-Ajacied gekozen voor Brighton-keeper Bart Verbruggen. “Als verdedigers heb gekozen voor Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Aké.” Hij heeft bewust voor deze verdedigers gekozen, zodat Denzel Dumfries degene is die mee op kan komen. “Dan kom je achterin met drie verdedigers te spelen, zodat De Ligt een beetje naar de rechterkant kan schuiven en Aké staat meer naar links.”

De Oranje-opstelling van Aron Winter.

Middenvelders

Voor het middenveld heeft Winter gekozen voor drie technische speler: Frenkie de Jong, Theun Koopmeiners en Tijani Reijnders. “Ik heb voor Koopmeiners gekozen, omdat hij heel goed speelt in Italië. Theun is een jongen die sterk aan de bal is, verdedigend goed is en hij heeft een heel goed linker pootje.” Ook heeft Winter in het hart van het veld gekozen voor Tijani Reijnders. “Reijnders heeft het loopvermogen waardoor hij dynamisch kan zijn. Ook heeft hij scorend vermogen en is hij een goede balveroveraar.”

Ook selecteert de Europees Kampioen van 1988 Frenkie de Jong als basisspeler voor op het middenveld. “Frenkie de Jong vind ik een kanjer. Het mooie aan is dat zich vaak laat terugzakken om zich te bemoeien met de opbouw.” Winter zegt dat De Jong nu ook meer als een andere rol op het middenveld kan gaan staan. “Ik vind dat hij nu ook wat dichter bij de goal van de tegenstander kan komen, zodat dat hij vaker in een scoringspositie kan komen.”

Interview met Aron Winter over zijn favoriete Oranje-opstelling

Aanvallers

Het aanvalstrio was geen eitje voor de geboren-Surinamer. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor Bergwijn op rechts, Brobbey in de spits en Memphis Depay op links. “Ik had ook voor Xavi Simons, Gakpo of Malen kunnen kiezen, want ze hebben allemaal kwaliteit.” De naam die Winter als eerste op het papier schreef, was Brian Brobbey. “Brobbey doet het fantastisch, een hele sterke spits en ook altijd aanspeelbaar.” Ook heeft hij de spits van Ajax in zijn basiselftal staan als bliksemafleider voor de twee buitenspelers. “Zij zullen dan meer vrijheid krijgen.”

Als linksbuiten heeft Winter voor Memphis uitgepikt. “Memphis vind ik een hele geoede voetballer en ik hoop dat hij fit blijft.” In anderhalf jaar tijd kwam hij tot 40 optredens in het shirt van Atletico Madrid. Ondanks zijn mindere seizoen bij Ajax, heeft Winter gekozen voor Steven Bergwijn. “Net als Brobbey heeft Bergwijn ook veel snelheid en power.”

Heeft Aron Winter voor een goede basiself gekozen?

  • Ja, ik ben het met hem eens
  • Nee, ik zou het anders doen
256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie