Aanwinsten van PSV en Ajax maken het verschil | SN Team van de Week 1

Foto: Aanwinsten van PSV en Ajax maken het verschil | SN Team van de Week 1

De eerste speelronde van de Eredivisie is achter de rug en nu al hebben er grote verrassingen plaatsgevonden. Waar PSV, Ajax en AZ relatief overtuigend een overwinning pakten, kwam Feyenoord door een rode kaart van Bart Nieuwkoop niet verder dan een gelijkspel. De eerste twee clubs zijn dan ook hofleverancier van de SoccerNews.nl Team van de Week 1.

PSV en Ajax hofleverancier SN Team van de Week 1, Lang Sterspeler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Zowel PSV als Ajax is op sommige gebieden in het team zeer kwetsbaar, maar dat is lang niet op elke plek. Zo begint het middenveld van de Eindhovenaren steeds meer vorm te krijgen en kan Ajax met de kwaliteiten van Steven Bergwijn de handen dichtknijpen. Ook tegen Heracles Almelo liet de aanvaller namelijk zien dat hij uit het juiste hout gesneden is.

Bij Ajax was echter niet alleen Bergwijn belangrijk, want ook Jakov Medić maakte het verschil. Naast PSV en Ajax hebben Sparta Rotterdam, NEC, FC Utrecht en AZ een speciaal plekje gekregen in het beste team van de eerste speelronde. Noa Lang was dé speler van het weekend. De aanwinst van PSV nam zijn team bij de hand met een bijzondere treffer.

Keeper: Nick Olij (Sparta)

Even leek het erop dat Nick Olij aanspraak zou maken voor een overstap naar Ajax, maar de Amsterdammers richtten hun blik alsnog naar Duitsland. Het was een teleurstelling voor de talentvolle keeper. Desondanks hield hij zijn rug recht en liet hij tegen PEC Zwolle nog maar eens zijn kwaliteiten zien. Mede door het knappe keeperswerk van Olij pakte Sparta de zege.

Verdediger: Said Bakari (Sparta)

Voor het eerst sinds 36 jaar zette Sparta tijdens de openingsspeelronde een overwinning neer. Dat kwam mede door de prestaties van Said Bakari. De vleugelverdediger zorgde met zijn voorzet voor de eerste treffer van de wedstrijd, waarmee hij de zege inluidde. Als eerste rechtsback zijn de verwachtingen voor de komende weken dan ook hooggespannen.

Verdediger: Jakov Medić (Ajax)

De komst van Jakov Medić zorgde voor de nodige kritiek. De centrale verdediger speelde in het verleden in de tweede Bundesliga, waardoor er grote twijfels waren over zijn kwaliteiten. Tegen Heracles Almelo gaf hij echter zijn visitekaartje af met een schitterende gelijkmaker. Ook verdedigend stond de voetballer behoorlijk sterk, wat voor hoop zorgt voor de komende weken.

Verdediger: Jorrel Hato (Ajax)

Voor Jorrel Hato wacht een seizoen waarin hij moet zorgen voor zijn definitieve doorbraak. Tegen Heracles maakte hij een veelbelovende indruk, waarbij hij vooral in balbezit in staat was om de juiste kleur te vinden. Met een ervaren man naast zich is het dan ook de hoop dat hij zich de komende maanden verder gaat ontwikkelen en een sleutelspeler kan worden.

Verdediger: Youri Baas (NEC)

Youri Baas toonde afgelopen seizoen bij Ajax al aan dat hij toe was aan het niveau van de Eredivisie. Met zijn overstap naar NEC lijkt hij de juiste stap te hebben gezet. Hoewel zijn nieuwe club tegen Excelsior met 3-4 onderuitging, kon de vleugelverdediger persoonlijk tevreden zijn. Zo maakte Baas de openingstreffer en slaagde hij erin om in aanvallend opzicht gevaar te stichten.

Middenvelder: Jens Toornstra (FC Utrecht)

FC Utrecht wist voorafgaand aan het duel met PSV dat de slag op het middenveld zou plaatsvinden. Onder Peter Bosz poogde PSV snel de weg naar voren te vinden, maar dat werd mede door het werk van Jens Toornstra onmogelijk gemaakt. De ervaren voetballer was overal op het veld te zien en spoorde zijn medespelers aan om hetzelfde te doen. Daarmee was hij een groot voorbeeld voor zijn team.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Bosz gebruikt Joey Veerman dit voetbaljaar als de regisseur op het middenveld. De oefenmeester ziet daarmee zijn kwaliteiten in, want met zijn spelinzicht en passes is hij in staat om zijn medespelers vrij voor de keeper te zetten. Ondanks het moeizame spel van PSV maakte Veerman een goede indruk en lijkt hij een mooi seizoen tegemoet te zien.

Middenvelder: Isaac Babadi (PSV)

Isaac Babadi kwam vorig voetbaljaar nog niet in de plannen van Ruud van Nistelrooij voor, maar met Peter Bosz aan het roer zijn de tijden veranderd. De middenvelder liet zich tegen Sturm Graz al gelden en was tegen FC Utrecht wederom een belangrijke speler. Waar hij in balbezit voor de weg naar voren zorgde, was hij verdedigend ook in staat om zijn mannetje te staan.

Aanvaller: Steven Bergwijn (Ajax) 

Toen Maurice Steijn bekendmaakte dat Steven Bergwijn de nieuwe aanvoerder zou worden, waren de kritieken niet mals. Afgelopen zaterdag toonde de aanvaller op het veld aan dat hij voetballend klaar is voor de rol. Bergwijn maakte twee doelpunten, zorgde voor het nodige gevaar aan de zijkanten en nam zijn verantwoordelijkheid bij een penalty.

Aanvaller: Vangelis Pavlidis (AZ)

Vangelis Pavlidis is misschien wel de meest onderschatte centrumspits van de Eredivisie. Vorig voetbaljaar was hij al zeer belangrijk voor AZ en ook in het eerste duel van het nieuwe seizoen vond hij de touwen. De aanvaller had zelfs de mogelijkheid om meer doelpunten te maken, maar raakte onder meer de deklat. De wedstrijd zal Pavlidis echter het vertrouwen geven voor de rest van het seizoen.

Aanvaller: Noa Lang (PSV)

De terugkeer van Noa Lang betekent in Eindhoven voor veel creativiteit op de vleugels. Tegen FC Utrecht slaagde de ploeg van Bosz er niet in om tot een snelle aanval te komen, maar profiteerde het flink van de techniek van de aanvaller. Lang legde de bal voor zichzelf klaar en slaagde erin om deze snoeihard tegen de touwen aan te werken: een juweeltje.

Welke aanvaller was het beste van het weekend?

  • Bergwijn
  • Pavlidis
  • Lang
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie