Aad de Mos oppert pikante Ten Hag-opvolger

Foto: Aad de Mos oppert pikante Ten Hag-opvolger

Er is best een grote kans dat Erik ten Hag na dit seizoen vertrekt als Ajax-oefenmeester en een eventuele vervanger ligt niet voor het oprapen. Feyenoord-trainer Arne Slot zou natuurlijk in beeld kunnen komen, maar bij Studio Voetbal liet hij weten daar eigenlijk niet voor open te staan.

Het is natuurlijk de vraag wat hij doet als de Amsterdammers daadwerkelijk bij hem aankloppen, al weet Aad de Mos het antwoord eigenlijk wel. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com zegt de oud-coach dat hij het niet ziet gebeuren: “Hij is al een keer ongelukkig weggegaan bij AZ. Als hij dat opnieuw doet, dan wordt hij zo’n clubhopper en dat is niet goed voor zijn naam. Hij is een vakman. Hij heeft pas met zijn volle verstand een contract getekend bij Feyenoord. Dan zou ik dat absoluut niet doen. Dat gaat ook bij Ajax niet gebeuren, denk ik. Onder Overmars had het wel kunnen gebeuren. Maar nu zie ik ze dat niet doen.”


Heitinga goede optie

Maar wie moet de zakdoek dan oppakken? “Als Ajax het niet weet, of er zijn geen namen die het DNA van Ajax in het lichaam hebben zitten als coach. dan kunnen ze altijd terugvallen op het PSV-scenario (Ruud van Nistelrooy, Fred Rutten en klankbord Guus Hiddink, red.). Een jongen als John Heitinga is een jongen die het goed doet bij Jong Ajax, voor het eerste jaar. Als ze hem nog niet klaar vinden voor het grote werk moeten ze iemand zoeken die het in de Eredivisie heel goed doet en er zijn trainers die het heel goed doen.”

De Mos doet een suggestie: “Ik vind Dick Schreuder van PEC Zwolle een geweldige trainer, je ziet aan de veldbezetting dat hij dat beheerst, hij doet het heel goed. Maar hij is misschien ook te jong en te onervaren voor Ajax en dan wordt het een moeilijke zaak om in Nederland iemand te vinden die het in de Eredivisie goed doet. Dan zit je al snel bij buitenlanders, de eerste vijf. Letsch bij Vitesse, Schmidt bij PSV. Er zijn weinig jonge trainers die het echt in de vingers hebben op dit moment. Ik denk dat John Heitinga de beste zou kunnen zijn.”

Schmidt naar Portugal

De Hagenaar noemt een pikante naam, die van Roger Schmidt, maar die lijkt dicht bij een dienstverband bij SL Benfica te zijn. Volgens het Portugese dagblad Record is hij de aangewezen persoon om Nélson Veríssimo op te volgen in Lissabon.

Verdien 8.50 keer je inleg als Benfica van Liverpool wint in de Champions League!


Twee Viertje met Aad 

 Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De dertiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Wie moet het worden?

  • Slot
  • Schmidt
  • Heitinga
  • Schreuder
  • Letsch
1201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie