Spaanse kranten gaan los over Frenkie: ‘Bruut!’

Foto: Spaanse kranten gaan los over Frenkie: ‘Bruut!’

Eigenlijk was het de bedoeling dat Frenkie de Jong gisteren rust zou krijgen in de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Betis (2-3 voor de Catalanen), maar door de blessure van Ronald Araújo moest de Nederlander tóch opdraven. En vervolgens speelde hij een perfect duel.

Het dagblad Marca kopt vandaag groot: “De brute data van De Jong tegen Betis: 100 procent succesvol in zijn passes.” Tegen Betis gaf de Oranje-international 82 passes en die kwamen allemaal aan bij de bedoelde ontvanger: “De Jong blijft maar redenen geven waarom hij moet worden gezien als een van de belangrijkste spelers van het Barcelona van Koeman.” 

De krant is flink onder de indruk van de bovengenoemde statistiek: “Allemaal goed, niet één fout. Indrukwekkend. De ex-Ajacied begon als centrumverdediger, een plek waar Koeman hem al vaker neerzette omdat hij goed is met de bal. Later, toen Barça op jacht moest naar de zege, schoof De Jong door naar het middenveld. Uiteindelijk was hij dus goed voor een perfecte passreeks. Ook al waren het niet allemaal risicovolle passes: hij blíjft maar aandacht trekken, hij kan er niet mee stoppen. 82-0, alsof het niks is.” 


Sport concludeert kort en bondig over De Jong: “Zijn vitaliteit is belangrijk voor dit FC Barcelona.” Deze krant besteedt meer aandacht aan Lionel Messi, die inviel en gelijk scoorde: “Koeman wilde Messi even vrij geven, maar dat zat er niet in. Binnen veertien minuten had Messi de boel gerepareerd. Zijn aanwezigheid heeft een welhaast kosmisch effect op tegenstanders. In praktisch zijn eerste actie die hij ondernam verraste hij keeper Joël met een schot in de korte hoek. Hij leidde de aanval van de Catalanen en was een schrik voor de rivalen.”

Brute statistiek?

  • Zeker
  • Mwah…
560+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie