Sjors Blaauw

Sjors Blaauw is een Nederlandse voetbalcommentator. Hij is momenteel verbonden aan de sportzender ESPN.

Blaauw is afkomstig uit het Noord-Hollandse Wognum. Op vijfjarige leeftijd mag hij al commentaar geven bij de Grand Prix van Wognum, een door zijn vader georganiseerd evenement. “Daar is het allemaal begonnen. Daar is het zaadje geplant en is de liefde voor het commentaar geven ontstaan”, zo vertelt hij in 2023 aan het Noordhollands Dagblad.

Bij het Noordhollands Dagblad gaat de journalistieke carrière van Blaauw van start. De Wognummer, die tussen 2007 en 2014 studeert aan de Hogeschool van Amsterdam, krijgt de kans om FC Volendam op de voet te volgen als clubwatcher. Blaauw is daarnaast actief voor het Dagblad voor West-Friesland en is als copywrighter verbonden aan verschillende bedrijven.

Voetbalcommentator

Als stagiair komt Blaauw terecht bij NH Sport. Bij toeval mag hij een samenvatting van een wedstrijd uit het vrouwenvoetbal inspreken en dat valt in de smaak, waardoor zijn stem daadwerkelijk de uitzending haalt. Blaauw maakt kenbaar dat hij een carrière als commentator wel ziet zitten. Collega Leo Driessen staat hem bij met verschillende tips en het is ook aan de ervaren voetbalcommentator te danken dat hij de overstap maakt naar FOX Sports (inmiddels ESPN).

In november 2016 mag Blaauw voor het eerst een livewedstrijd verslaan op FOX Sports. Het betreft ‘slechts’ een wedstrijd uit de tweede divisie van Duitsland, maar de ambitieuze commentator geniet met volle teugen. Langzaamaan klimt hij op in de pikorde en op 12 mei 2019 mag Blaauw voor het eerst verslag doen vanuit een Eredivisie-stadion: PEC ZwolleVVV-Venlo. Inmiddels heeft hij meer dan honderd Eredivisie-wedstrijden van commentaar voorzien.

Laatste update: 4 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie