Derksen haalt uit naar ‘slapzak’: “Wat is dit voor onzin?”

Foto: Derksen haalt uit naar ‘slapzak’: “Wat is dit voor onzin?”

De selectie van het Nederlands elftal weigert nog altijd om Vandaag Inside te woord te staan. Perschef Bas Ticheler greep vrijdag in tijdens de persconferentie, tot afgrijzen van Johan Derksen.

Hélène Hendriks stelde een vraag aan Louis van Gaal, die de vraag doorspeelde aan Frenkie de Jong. Op dat moment greep Ticheler in. “Het was natuurlijk een ongemakkelijke situatie”, vertelt de verslaggeefster in Vandaag Inside. Zij besloot er geen punt van te maken. “Nee, dat heeft helemaal geen zin. En ik vind Bas een heel aardige man, alleen had hij dit natuurlijk gewoon kunnen voorkomen. Als je dit gewoon laat gaan, dan had Frenkie antwoord gegeven en was er niks aan de hand. En nu heeft iedereen het er natuurlijk weer over.”

Derksen haalt uit

Derksen vindt deze situatie rond het Nederlands elftal onbegrijpelijk. “Als hij toch kloten heeft, dan zegt hij toch tegen de KNVB: ‘Wat is dit voor onzin jongens, weten jullie nog waar het over ging ofzo? Word eens ook een keer volwassen.” Volgens hem is Ticheler een ‘slapzak’. “Maar het is ook niet de man die met de vuist op tafel slaat. Hij zit daar in een trainingspakje te zitten.”

Derksen zegt het ‘helemaal niet erg’ te vinden dat de Oranje-spelers zwijgen tegenover Vandaag Inside. “Want ik ben helemaal niet geïnteresseerd in de heren. Het is voor jou vervelend, ja”, wijst hij naar Hendriks. René van der Gijp refereert op zijn beurt aan de oorlog in Oekraïne. “Het is ook nog een tijd waarin dingen spelen die écht ergens over gaan. En daar valt dit zó bij in het niet. Het is bijna zielig, het is zo zielig.”

Derksen heeft wel een idee waarom de Oranje-selectie dit standpunt inneemt. “Het is al onder valse voorwendselen ontstaan. Ik heb toen wat over Akwasi gezegd. Daar waren die twee van Liverpool, Georginio Wijnaldum en die andere snijboon, Virgil van Dijk, pissig om. Maar die waren daar helemaal niet pissig om. Maar wij hebben natuurlijk nog weleens kritiek op de heren hier. En ze hebben een bloedhekel aan ons en denken: Hé, nu hebben we een reden om tegen jullie te zeggen: met jullie praten we niet. Nou, houden zo totdat ik hier weg ben.”

Wint Nederland van Denemarken? De odd is 1.90!

Moet de Oranje-selectie hiermee stoppen?

  • Ja
  • Nee
483+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie