Luxeprobleem PSV: ‘Híj wordt de pineut’

Foto: Luxeprobleem PSV: ‘Híj wordt de pineut’

PSV won afgelopen weekend van Heracles (3-1), de volgende wedstrijd is donderdag in de Conference League tegen FC Kopenhagen. De grote vraag is wie er dan op het middenveld staan, nu Cody Gakpo weer fit is.

Gaat verkapte linksbuiten Joey Veerman terugschuiven naar het middenveld? In dat geval zal het blok Eríck Gutiérrez – Ibrahim Sangaré uit elkaar gehaald moeten worden, en dat zou analist Kees Kwakman riskant vinden. “Dat duo versterkt elkaar wel, waarbij Sangaré iets meer naar voren is gaan spelen sinds Guti erbij is gekomen. Ik vind wel dat Guti eigenlijk beter weet wat hij wel en niet kan dan Sangaré”, stelt Kwakman in Dit Was Het Weekend.

Kenneth Perez sluit zich daar bij aan. “Ik denk dat Sangaré ook is gaan geloven wat er wordt gezegd: ‘Hij kan eigenlijk veel beter voetballen dan mensen denken en hij gaat echt honderd miljoen euro opleveren met de verkoop aan een club uit de Premier League’. Hij doet best veel gekke dingen. Je kan mij toch niet vertellen dat je in de Nederlandse competitie in negen van de tien wedstrijden niet aan één van de twee (Sangaré of Guti, red.) genoeg hebt. Je ziet toch wat Joey Veerman brengt qua plezier, hersenen en slimheid.”

‘Veerman de pineut’

Perez vindt dat PSV Sangaré in duels als Heracles-thuis helemaal niet nodig heeft. “Ik denk dat Veerman (tegen FC Kopenhagen, red.) de pineut is. Roger Schmidt vindt ook balans en betrouwbaarheid heel belangrijk, maar ik vind Veerman ook heel betrouwbaar aan de bal.”

Eerder was Marciano Vink op ESPN ook al lyrisch over de oud-Heerenveener. “Alles wat hij aanraakt is raak. Hij komt in de ruimte en is continu aanspeelbaar en heeft overzicht. Veerman heeft oog voor de vrijlopende speler, maar voert het ook nog uit. Hij is een rustpunt. Ik ben benieuwd waar hij gaat staan als Cody Gakpo weer helemaal fit is. Luxeprobleem? Ja, dat denk ik.”

Wint PSV donderdag weer met 3-1, nu van Kopenhagen? Odd 13!

Denk jij ook dat Veerman donderdag weer op de bank zit?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie