Liverpool stuurt spelers naar therapeut

Foto: Liverpool stuurt spelers naar therapeut

De spelers in de Premier League leven onder een vergrootglas. De spelers van onder andere Liverpool krijgen talloze berichten via social media. Aangezien niet alleen fans van de club berichten sturen naar de spelers, kunnen de beledigingen en troll-berichten in grote getalen de DM in sliden. Dat heeft effect op de spelers, zo ervaren de beleidsbepalers bij Liverpool. 

De clubleiding van The Reds maakte zich zorgen om de situaties rondom rechtsback Trent Alexander-Arnold en aanvaller Sadio Mané. De twee sterren van Liverpool worden online lastig gevallen. In de Britse pers wordt zelfs gesproken van misbruik. Om te kunnen dealen met deze pesterijen en beledigingen, heeft Liverpool een psycholoog in dienst genomen die met de spelers gaat praten over hun ervaringen. 

Liverpool 

Niet alleen de sterspelers van het eerste elftal mogen op gesprek bij de clubpsycholoog. Ook aanstormende talenten kunnen met de beroepsbabbelaar praten over de status, het leven en de druk die komen kijken bij het leven als profvoetballer. Ook is er voor de jongelingen, net als voor de spelers van het eerste elftal, de mogelijkheid om te praten over racistische bejegeningen die zij ontvangen, veelal van fans van andere (rivaliserende) clubs. 

Een kleine maand geleden vertelde Liverpool-captain Jordan Henderson dat hij zich zorgen maakte om de geestelijke gezondheid van voetballers. Binnen clubs is er volgens de ervaren middenvelder te weinig aandacht en zorg voor het mentale welzijn van de spelers. Daarom is het volgens de Engels international een goed initiatief van Liverpool om een psycholoog aan te stellen om spelers beter te laten dealen met het mentale aspect van het profvoetbal. 

Stunt Crystal Palace tegen Liverpool? Zet in en win minimaal 5x je inleg terug!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goed initiatief?

  • Ja, zeker
  • Nee, niet nodig
  • Geen mening
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie