Van Gastel in China: “Hier is helemaal niks!”

Foto: Van Gastel in China: “Hier is helemaal niks!”

De coronacrisis begon in China, maar bijna twee jaar later is de situatie in het Aziatische land goed te noemen. Jean-Paul van Gastel werkt als traner bij Guangzhou City en geniet van de huidige situatie.

“Hier is helemaal niks! Er is hier een zero cases policy”, zo laat Van Gastel weten aan De Telegraaf. “Als er één iemand besmet is, worden er meteen rigoureuze maatregelen getroffen. Dan komt er een lockdown van een straat, een hele wijk of een complete stad. Dan mag niemand zoveel dagen meer de deur uit. Ze roeien het virus gewoon uit. Mensen mogen echt niet naar buiten in die periode, maar het werpt enorm zijn vruchten af.”

De oud-Feyenoorder vervolgt: “Het virus waart hier niet meer rond. En eigenlijk is vanaf het begin dat strenge beleid hier heel goed geweest voor de maatschappij en het leven van iedereen. Begin vorig jaar hebben we even gemerkt dat we in restaurants op anderhalve meter moesten blijven van elkaar en kon je niet overal naar binnen. Maar de hele bevolking volgde alles op wat de regering vroeg. Met als resultaat dat we al sinds de zomer van vorig jaar een heel normaal leven leiden.”

Quarantaine

Wel werkt China met mondkapjes en QR-codes. “Maar daar doet niemand moeilijk over. Overal waar je komt scan je in, de groene kleur verschijnt en je kan naar binnen. Het enige vervelende is dat ik geen mensen uit Nederland of Europa kan ontvangen. China houdt de grenzen dicht. Ja, het kan wel, maar dan moeten de mensen drie weken in quarantaine en dat is wel een andere quarantaine dan in Nederland”, aldus Van Gastel.

Van Gastel vertrok als assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst naar China. De hoofdtrainer vertrok echter, waarna hij door Guangzhou City als eindverantwoordelijke werd aangesteld.

Wedden op voetbalduels? Maak een bet365-account aan en win!

Had Europa dit voorbeeld moeten volgen?

  • Ja
  • Nee
270+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie