PEC Zwolle grijpt in jegens misdragende fans

Foto: PEC Zwolle grijpt in jegens misdragende fans

Ook bij PEC Zwolle hebben enkele fans zich in de laatste weken misdragen. De Eredivisionist uit Overijssel neemt daarom maatregelen; voortaan zijn meereizende uitsupporters verplicht om met een buscombi te reizen naar duels buitenshuis.

“Deze beslissing heeft PEC Zwolle noodgedwongen moeten nemen na uitvoerig overleg met gemeente en politie Zwolle. De afgelopen weken hebben er rondom thuis- en uitwedstrijden van PEC Zwolle geregeld wanordelijkheden plaatsgevonden in en rondom de stadions. Onder meer in Utrecht en Eindhoven ging het mis. Meest recent gebeurde dit na afloop van het thuisduel van afgelopen zaterdag, waarbij er diverse confrontaties waren met de ME. PEC Zwolle distantieert zich van de personen die dit hebben aangericht, en heeft al diverse stadionverboden uitgedeeld”, meldt PEC op de clubwebsite.

De Blauwvingers vervolgen: “Zoals wel vaker betreft het maar een zeer kleine groep die voor deze onrust zorgt, maar wordt de welwillende en trouwe PEC Zwolle-supporter die met alle goede bedoelingen de club door dik en dun steunt, hierdoor eveneens geraakt. Ook dit betreurt de club enorm, aangezien een middag of avondje PEC uit of thuis, los van het resultaat, leuk en veilig dient te zijn voor iedere PEC Zwolle-supporter, jong en oud. Tevens speelt bij deze beslissing onze eigen veiligheidsorganisatie een rol. Deze medewerkers van de veiligheidsorganisatie zijn de laatste weken meermaals in heftige situaties terecht gekomen.”

Vernielingen, vuurwerk en vechtpartijen

De maatregel voor een verplichte buscombi duurt in ieder geval tot de winterstop. “De lokale driehoek blijft de situatie evalueren, en daar waar nodig worden verdere verscherpte maatregelen getroffen. Daarnaast beraadt de lokale driehoek zich ook over eventuele maatregelen voor bezoekende clubs. Dit doordat er de afgelopen wedstrijden meerdere vernielingen zijn aangericht in het gastenvak, vuurwerk is afgestoken en confrontaties zijn geweest met de medewerkers van de veiligheidsorganisatie”, aldus PEC tot slot. De eerstvolgende uitwedstrijd is op 21 november bij Feyenoord.

Wint PEC Zwolle over anderhalve week bij Feyenoord? 13x je inleg!

Gaat deze maatregel helpen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
31+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie