TRANSFERUURTJE: Ajax vraagt ‘erg veel geld’, Haaland-advies

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax vraagt ‘erg veel geld’, Haaland-advies

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

De situatie van André Onana bij Ajax is bekend: de Kameroener wil zijn handtekening niet zetten onder een nieuw contract in de Johan Cruijff ArenA, waardoor een transfervrij vertrek voor de hand ligt. En die geschiedenis lijkt zich nu te herhalen. Noussair Mazraoui beschikt eveneens over een aflopende verbintenis in Amsterdam, en volgens de Spaanse website Fichajes voelt de Marokkaanse vleugelverdediger er óók wel wat voor om gratis en voor niets de deur uit te wandelen. De back zegt telkens maar weer dat hij openstaat voor een verlenging, maar onlangs nam hij de roemruchte zaakwaarnemer Mino Raiola in de arm. Diens telefoon zou inmiddels roodgloeiend staan; onder meer de gewezen Premier League-grootmacht Arsenal heeft naar verluidt wel oren naar een samenwerking met Mazraoui.

Borussia Dortmund bereidt zich voor op een leven zonder zijn Golden Boy Erling Haaland, die vermoedelijk een megatransfer gaat maken in de zomer van 2022. Het gerucht gaat dat Sébastien Haller van Ajax hem moet vervangen in het Signal Iduna Park… De international van Ivoorkust transfereerde een klein jaartje geleden voor 22,5 miljoen euro van West Ham United naar de Johan Cruijff ArenA, maar zou nu dus al weer een nieuwe stap kunnen zetten. In een interview met BILD reageert coach Erik ten Hag van de Amsterdammers op de vermeende interesse uit Duitsland. “Ik ken de plannen van Dortmund niet”, vertelt hij allereerst. “Gezien de klasse van Sébastian sluit ik in ieder geval niet uit dat hij een interessante speler kan zijn voor Borussia Dortmund.” Vervolgens deelt Ten Hag een waarschuwing uit aan Dortmund: wil de Bundesliga-topclub Haller écht hebben, dan zal men de portemonnee moeten trekken… “Wat ik wél kan zeggen: hij zou erg veel geld moeten kosten.” De marktwaarde van de 27-jarige spits wordt momenteel geschat op 27 miljoen euro.

Buitenland:

Ajax-trainer Erik ten Hag laat zich vandaag in een interview met de Duitse krant BILD uit over de toekomst van Borussia Dortmund-ster Erling Haaland. Volgens de coach doet de jonge spits er goed aan om nog een jaartje in het Signal Iduna Park te blijven. “De stap naar een topclub is nooit eenvoudig, zeker niet voor jonge spelers”, steekt Ten Hag van wal. “Bij je eigen club ben je bekend met de structuur, de filosofie en kun je je volledig richten op je prestaties. Bij een transfer moet je wennen aan een nieuwe omgeving, groeit de druk en krijg je te maken met kritiek. Dit kan invloed hebben op je spel.” Hij wijst naar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die in de zomer van 2019 voor megabedragen van Ajax naar respectievelijk de Primera División en de Serie A vertrokken: “Desondanks zijn De Jong en De Ligt vaste basisspelers en hebben zij al prijzen gewonnen met Barcelona en Juventus.” Ten Hag ziet Haaland wel slagen bij een absolute grootmacht: “Hij is een exceptionele speler. Haaland kan overal succesvol zijn. Zoals ik hem zie, vertrouw ik erop dat hij de volgende stap kan zetten. Hij is extreem ontwikkeld voor zijn leeftijd.” In de aankomende zomer is de Noor, conform een clausule in zijn contract, op te pikken voor ‘slechts’ 75 miljoen euro: “Maar waarom zou Haaland niet nog een jaar bij Dortmund blijven? Hij weet zelf het beste hoe hij zich ontwikkelt. En daar speelt de club een grote rol in.”

Newcastle United is voor 350 miljoen euro ingelijfd door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië en heeft naar verluidt grote plannen op de transfermarkt. Misschien transfereert Matthijs de Ligt binnenkort wel naar St. James’ Park… Volgens de Italiaanse krant Tuttosport zijn de Magpies namelijk van plan om het hallucinante bedrag van 250 miljoen euro te bieden op de voormalige aanvoerder van Ajax én zijn talentvolle Juventus-ploeggenoot Federico Chiesa. Daarnaast zou Newcastle hengelen naar Stefan de Vrij, Marcelo Brozovic (beiden Internazionale) en Franck Kessié (AC Milan). De Saoedi’s mikken op een fikse kwaliteitsimpuls, om ervoor te zorgen dat de Premier League-middenmoter in het seizoen 2022-2023 mee kan strijden om de topposities in de Engelse competitie. Geld is het probleem niet, maar de regels met betrekking tot Financial Fair Play kunnen natuurlijk wél roet in het eten gooien.

Moet Haaland nog een jaartje bij Dortmund blijven?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie