TRANSFERUURTJE: Oranje-aankopen Koeman, Haaland-supertransfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Oranje-aankopen Koeman, Haaland-supertransfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Noa Lang transfereerde in de voorbije window van Ajax naar Club Brugge en via een rap neemt hij nu afscheid van de Amsterdammers. De aanvaller schreef het nummer samen met zijn goede vriend Justin Kluivert. “Er komt in voor dat ik niet altijd geliefd ben geweest in Nederland. Ik merk dat het aan het veranderen is, maar dat is een tijd zo geweest”, vertelt hij aan de NOS. Op Instagram horen we Lang rappen: “Debuut bij Ajax, best nerveus maar ja, ik flikte het. Stond in de basis, weet je wat raar is, ik scoorde 3-1, liet meteen zien wie de baas is. Van de meest gehate jongens van het hele land, wat ik ook doe de dag erop staat het weer in de krant.” Hij reageert: “Het gaat over onze levens. Wat voor mij het belangrijkste is: ik ben mezelf, ik ben geen meeloper en bewandel mijn eigen pad. Dat is hoe ik ben en hoe ik altijd blijf.” “Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb”, vervolgt hij. “In mijn hoofd sta ik volgende week gewoon weer op De Toekomst om te trainen met Ajax, maar dat is niet meer. Ik zeg je heel eerlijk: het is niet leuk. Ik sluit nu een groot hoofdstuk in mijn leven. Als kleine jongen droomde ik van Ajax. Ik ben trots dat ik het eerste heb gehaald, maar er zat veel meer in.”

Daryl Janmaat heeft zijn contract bij Watford laten ontbinden en staat open voor een terugkeer naar de Eredivisie. Het lijkt er echter niet op dat een ‘comeback’ bij Feyenoord een optie is voor de ervaren vleugelverdediger, de Rotterdammers zijn namelijk al voorzien. Clubwatcher Mikos Gouka geeft duidelijke antwoorden op de toespelingen die hij krijgt. Eén Feyenoord-fan vraagt hem: “Is Janmaat een optie bij Feyenoord?”, waarop hij antwoordt: “Dat denk ik niet.” En waarom niet dan? “Ze hebben twee rechtsbacks in De Kuip.” Maar… Lutsharel Geertruida kan toch juist heel goed uit de voeten in het centrum? “Geertruida is bij dit Feyenoord vooral back. Zeker nu Spajic er is en Botteghin straks weer fit is.”

Buitenland:

In de zomer werden we helemaal doodgegooid met transfernieuws (of -geruchten) over Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, die naar FC Barcelona zouden vertrekken. Daar kwam het niet van, maar nog steeds vallen de namen van de Oranje-internationals wekelijks in de Spaanse media. Vandaag vinden de aanvaller en de middenvelder hun beeltenissen bijvoorbeeld terug op de voorpagina van de krant El Mundo Deportivo. Dat dagblad verzekert dat oefenmeester Ronald Koeman van zins is om zijn lievelingetjes in de winterstop naar het Camp Nou-stadion te halen. Dat lukte in de zomer dus niet, maar over een paar maanden zijn Memphis en Gini vermoedelijk nóg goedkoper. Bij respectievelijk Olympique Lyon en Liverpool beschikken ze namelijk over een aflopend contract, wat Koeman de mogelijkheid biedt om toe te slaan. Barça wil overigens drie spelers naar Catalonië halen, want ook Eric García van Manchester City is een belangrijk transferdoelwit. Grote ‘verrassing’: ook de verbintenis van de jonge Spaanse verdediger nadert zijn einde.

Erling Haaland transfereerde in de afgelopen winterstop van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund en doet het sindsdien geweldig in het Signal Iduna Park. Dat dat niet zijn eindstation is, lijdt natuurlijk helemaal geen twijfel. Volgens de Spaanse sportkrant Marca is er een behoorlijk grote kans dat de Noor ergens in de aankomende transferperiodes naar Real Madrid vertrekt. De Koninklijke gaf in de afgelopen window helemaal geen geld uit en daartoe besloten de Madrilenen met het oog op de coronacrisis, maar ook met toekomstige megadeals in het achterhoofd. Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain is al een tijdje doelwit numero één voor oefenmeester Zinédine Zidane, maar het zou heel goed zo kunnen zijn dat de Parijzenaars hun pareltje aan zijn contract (dat doorloopt tot medio 2022) houden. Maar in het Estadio Santiago Bernabéu heeft men dus al een plan B klaarliggen.

Gaat Wijnaldum én Memphis naar Barça?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie