Jong Oranje haalt uit in veelbesproken duel

Jong Oranje heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de EK-kwalificatiefase. Het elftal van Marcel Groninger, de tijdelijke vervanger van de ‘gepromoveerde’ Erwin van de Looi won met 0-7 in en tegen Wit-Rusland.

In aanloop naar de wedstrijd in het Torpedo Stadion in Minsk was er al veel discussievoer. De politieke onrust en de heersende coronacrisis in Wit-Rusland zorgden voor veel twijfel. Om die reden kwamen Tahith Chong, Javairo Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan niet in actie.

PSV-aanvaller Cody Gakpo ontbrak eveneens, maar Jong Oranje had zonder deze talenten alsnog een makkelijke avond. Al in de tweede minuut werkte Myron Boadu de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Jordan Teze. Even later kreeg Dmitri Prischepa namens Jong Wit-Rusland een zware rode kaart vanwege hands en verdubbelde Teun Koopmeiners de score vanaf elf meter.

De 0-2 voorsprong op de tien Wit-Russen zorgden eigenlijk al voor de beslissing. Jong Oranje had weinig te duchten van de thuisploeg en nam nog voor rust verder afstand via opnieuw Boadu, die ditmaal profiteerde van een goede voorbereiding van Ferdi Kadioglu.

In de tweede helft liep Jong Oranje uit naar 0-7. Dani de Wit scoorde tweemaal, waar Kaj Sierhuis nummer zes voor zijn rekening nam. Abdou Harroui scoorde vlak voor tijd net als Sierhuis als invaller.

Scoreverloop: 0-1 (2′) Myron Boadu, 0-2 (8′) Teun Koopmeiners (strafschop), 0-3 (33′) Myron Boadu, 0-4 (54′) Dani de Wit, 0-5 (67′) Dani de Wit, 0-6 (82′) Kaj Sierhuis, 0-7 (90′) Abdou Harroui