Wat de kranten zeggen: Kogel van Blaszczykowski en Griekse nachtmerrie

Soccernews

Na een nederlaag tegen de Russen (1-4) herstelde Tsjechië zich in de tweede groepswedstrijd goed tegen Griekenland op het EK. Al na zes minuten hadden ze twee keer gescoord, om uiteindelijk met 1-2 te winnen. De andere wedstrijd in Groep A, tussen Polen en Rusland, eindigde in een 1-1 gelijkspel. In deze rubriek blikt SoccerNews terug door het oog van de kranten: Wat vonden de kranten in binnen- en buitenland van de wedstrijden?

[b]Tsjechië[/b]
[u]Haló noviny:[/u] “De droom veranderde bijna in een nachtmerrie, na de blunder van Petr Cech in de 53e minuut”. Toch bleef het bij een droom voor de Tsjechen. “Acht jaar geleden speelden we een wedstrijd tegen Griekeland om van te huilen”, begint deze Tsjechische krant met een terugblik naar het EK 2004. De overwinning van dinsdag wordt als een revanche gezien op de Grieken. Ze zijn vooral tevreden over het spetterende begin van de Kroatische ploeg en verwachten een kwartfinale.
[u]Blesk:[/u] Dit medium uit Tsjechië denkt na de 1-2 zege op Griekenland ook al aan de kwartfinale. Ze zetten verschillende scenario’s op rij, waarbij ze onder andere hopen dat de Grieken kunnen stunten tegen Rusland. “Er is wiskunde te doen, op dit moment is er nog niets duidelijk”, zegt [i]Blesk[/i] over eventuele kansen om door te gaan naar de volgende ronde.

[b]Griekenland[/b]
[u]Eleytheros Typos:[/u] De Grieken laten niet veel ruimte in de kranten voor het sportnieuws. Waar de economie belangrijkere gesprekstof is in Griekenland, worden de matige resultaten op het EK kort genoteerd. [i]Eleytheros Typos[/i] maakt zich vooral zorgen om de blessure die doelman Costas Halkias heeft opgelopen en neemt de nederlaag tegen Tsjechië voor lief.
[u]Athens News:[/u] Dit Engelse Griekse medium heeft meer ruimte voor sport. “Opnieuw een nachtmerrie van een start”, plaatste de krant in een liveblog. Het cynisme druipt er vanaf. “Griekenland vertoont tekenen van leven”, schrijft de blogger na een kleine kans voor de Grieken elf minuten na de aftrap. Ze geloven niet meer in de volgende ronde en het spel wordt betiteld als ‘verschrikkelijke vertoning’.

[b]Rusland[/b]
[u]Sport Express:[/u] “Het kookte in het stadion”, begint deze Russische sportkrant over de wedstrijd tegen Polen. “Door de georganiseerde Russen konden de Polen niet het spel spelen dat ze wilden”, wordt positief teruggeblikt na het gelijkspel (1-1). [i]Sport Express[/i] deelt nog een sneer uit aan de langzame Polen. “De bedoeling is om het spel snel een vervolg te geven, maar de Polen hadden geen enkele haast.”
[u]Moscow News:[/u] “De Russen hebben zichzelf goed verweerd tegen het gastland van het EK”, ziet dit medium uit de Russische hoofdstad het gelijke spel positief in. Ook het politieke aspect komt terzijde, een aantal supporters uit Rusland liepen in een mars naar het stadion. De verhoudingen tussen Polen en Rusland lagen vroeger niet goed en de kwestie ligt nog erg gevoelig. Voetballer Sergey Fursenko geeft aan dat dit de wil van de fans was: “Er was geen beleid, hoewel een Poolse krant dacht dat hem om provocatie ging.”

[b]Polen[/b]
[u]Super Express:[/u] “Na een goede wedstrijd hebben we een punt overgehouden tegen Rusland”, koestert de Poolse krant het gelijkspel. Ze zien het vooral positief in dat de nationale ploeg terug kan komen van een achterstand. “Ondanks dat we eerst een tegendoelpunt kregen, slaagden we er alsnog in om op gelijke hoogte te komen”, spreekt het medium met lof over het resultaat.
[u]Gazeta Wyborcza:[/u] Doelpuntenmaker Kuba Blaszczykowsk krijgt alle lof in deze krant. “Het was een kogel, tot nu toe het mooiste doelpunt van het kampioenschap”, zo wordt de treffer beschreven. Na afloop heerste er vooral opluchting zo schrijft de krant. Door het gelijkspel maakt Polen nog steeds kans op de kwartfinale, als ze in de laatste wedstrijd Tsjechië verslaan.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie