Gehele hoofdredactie NOS Sport treedt per direct af

Foto: Gehele hoofdredactie NOS Sport treedt per direct af

Er is nogal een storm ontstaan rond NOS Sport door de onthullende reportage van de Volkskrant over de misstanden op de redactie van de omroep door de jaren heen. De hoofdredactie van NOS Sport heeft besloten om per direct een stap terug te zetten, maakt het medium zelf bekend.

De NOS schrijft in een verklaring: “De hoofdredactie van NOS Sport treedt per direct af. Dat heeft de directie laten weten in een persbericht. Het besluit volgt op berichten over een onveilig werkklimaat en grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie.”

Artikel in de Volkskrant

“Donderdag werd duidelijk dat zich in een inventarisatie in opdracht van de directie van de NOS bijna honderd mensen hadden gemeld bij externe vertrouwenspersonen, met voorbeelden van onder meer pestgedrag en (seksuele) intimidatie”, vervolgt de omroep. “De meldingen gaan over de afgelopen twintig jaar. Vrijwel die hele periode, sinds 2004, werd de redactie van NOS Sport geleid door vertrekkend hoofdredacteur Maarten Nooter en zijn adjuncten Pim Marks en Ewoud van Winsen. Later trad ook Selma Schuurman toe tot de hoofdredactie.”

Het dagblad de Volkskrant zorgde vervolgens voor een stroomversnelling: “In een artikel, waarvoor de krant sprak met meer dan dertig medewerkers en voormalig medewerkers van NOS Sport, kwam meer informatie aan het licht over misstanden op de sportredactie.”

De hoofdredactie had eerder al aangekondigd terug te treden, maar dan op termijn. Daar kwam veel kritiek op. NOS-directeur Gerard Timmer liet eerder al weten: “Er breekt nu een fase aan waarin we gaan kijken wat de sportredactie op de korte termijn en in de toekomst nodig heeft.”

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
212+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie