Voorbeschouwing: Feyenoord en AZ gaan op voor de absolute strijd om de eerste plek

Foto: Voorbeschouwing: Feyenoord en AZ gaan op voor de absolute strijd om de eerste plek

Voor de koploper betekent deze wedstrijd een einde aan een lastige fase met veel topwedstrijden. Feyenoord kwam er redelijk ongeschonden door, maar nu is het ook zaak om de nummer twee te verslaan. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – AZ.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Weinig mensen hadden verwacht dat het in deze fase van het seizoen zo goed zou gaan met Feyenoord. Aan het einde van het vorige seizoen liep zo ongeveer het gehele team de deur uit en Arne Slot wist dat het lastig zou worden. Maar na eenentwintig competitieduels zijn de Rotterdammers de trotse koplopers en is als groepswinnaar in de Europa League overwintering in die competitie behaald.

Sinds de jaarwisseling heeft Feyenoord een lastige reeks duels achter de rug. Zo werd gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, Ajax, FC Twente (allemaal 1-1) en PSV (2-2), terwijl van alle kleinere clubs gewonnen werd. Afgelopen weekend moest de koploper uit naar sc Heerenveen. Het ging opnieuw niet bepaald makkelijk, maar na negentig minuten werden de drie punten wel mee naar huis genomen: 1-2.

Met Justin Bijlow, Gernot Trauner en Sebastian Szymanski zijn nog steeds drie basisspelers geblesseerd, terwijl ook aanvoerder Orkun Kökçü er niet bij is, hij door een blessure. Hierdoor is de kans groot dat naast Mats Wieffer en Quinten Timber ook voor Javairo Dilrosun een plekje is op het middenveld. Op de vleugels voorin vechten Igor Paixão, Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh om twee plekken.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ: teaminfo en vorm

Eigenlijk geldt voor AZ hetzelfde als voor Feyenoord. Vier wedstrijden over de helft van de competitie staan de mannen van coach Pascal Jansen boven Ajax en PSV, qua budget toch de grote favorieten. En het had nog een stuk mooier kunnen zijn. Want de afgelopen weken gingen de Alkmaarders door een dipje, waar ze gezien de titelstrijd toch snel een weg uit moeten zien te vinden.

Het begon met een 5-5 tegen FC Utrecht. Maar de twee resultaten daarna gingen alleen maar minder. Natuurlijk was er een flinke blessuregolf (daarover zo meer), maar dan nog mag een 1-1 tegen tien man van FC Volendam nooit gebeuren en moet AZ eigenlijk in de beker winnen van Utrecht, in plaats van met 1-2 te verliezen. Afgelopen weekend werd er enigszins revanche genomen, door in de eerste helft al met 5-0 te winnen van Excelsior.

Jansen moet nog steeds wat schuiven met zijn opstelling. Met Bruno Martins Indi, Sam Beukema, Zinho Vanheusden en Maxim Gullit mist er een legertje aan centrumverdedigers, waardoor Jelle Goes weer gekoppeld zal worden aan Pantelis Hatzidiakos en Yukinari Sugawara diens plek rechtsachter weer overneemt. Winteraanwinst Sven Mijnans scoorde twee keer tegen Excelsior en zal weer de plek van de afwezige Dani de Wit innemen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de bezoekers een licht voordeel hebben, met vier overwinningen en twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 9-13 dan ook in Alkmaars voordeel. In oktober ontmoetten de twee elkaar al in het AFAS Stadion. Jens Odgaard zette de thuisploeg nog op voorsprong, maar door treffers van Orkun Kökçü, Sebastian Szymanski en Danilo won Feyenoord alsnog met 1-3.

Wedtip Feyenoord – AZ

Nederland zal klaar zitten voor deze ontmoeting. De winnaar zet een hele belangrijke stap in de titelstrijd, terwijl Ajax en PSV zullen hopen op een gelijkspel. De twee teams zijn sowieso sterk genoeg om tot scoren te gaan komen. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

13+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie