Sneijder: ‘Van Gaal gaat dat woord op ieder mogelijk moment herhalen’

Foto: Sneijder: ‘Van Gaal gaat dat woord op ieder mogelijk moment herhalen’

Tijdens de persconferentie in Qatar eerder deze week legde bondscoach Louis van Gaal uit dat ‘als de spelers het maar kunnen imagineren, we zomaar wereldkampioen kunnen worden’. Wesley Sneijder reageert in Veronica Offside op die uitspraak.

“Het is wel wat hij altijd zegt inderdaad: ‘Je moet het imagineren.’ Daar is hij mee begonnen toen hij zich in Zeist heeft gemeld en elk moment van de dag dat hij het woord kan herhalen zal hij dat doen. Ik weet niet hoe je doet trouwens hoor, ‘imagineren’. Ik was gewoon bezig met de volgende wedstrijd. Je denkt niet dat je wereldkampioen wordt. Je denkt alleen aan de eerstvolgende wedstrijd.”

Berghuis

Later zien we ook een fragment van Steven Berghuis die erkende dat het berichtje over de ziekte van Van Gaal ‘wel aankwam’. “Het is typisch Van Gaal. Hij speelt een psychologisch spelletje met zijn spelers en vertelt Berghuis in april al dat hij erbij zit. Als speler wil je dat vertrouwen terugbetalen. Elk moment dat je het kan laten zien, dan wil je het ook laten zien. Kijk maar naar de laatste weken. Berghuis is een van de weinige spelers die overeind is gebleven. Hij voelt een positieve vibe, want hij heeft altijd het vertrouwen gehad van de bondscoach. Door dat ene berichtje.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Van Gaal stuurt die berichten bewust: hij doet zoiets echt niet niet zomaar. Ik wist destijds ook dat hij met mij aan het spelen was. Maar dat bedoel ik: het heeft met mij ook wat gedaan en ik ging ook aan de slag. Berghuis heeft precies hetzelfde en hij voelt het vertrouwen”, aldus Sneijder, die er ook ‘heilig van overtuigd is dat Berghuis tegen Senegal in de basis staat’, tot slot.

Wordt Oranje wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Staat Berghuis in de basis tegen Senegal?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie