De Ligt: “Bayern en Ajax zijn vergelijkbaar”

Foto: De Ligt: “Bayern en Ajax zijn vergelijkbaar”

Matthijs de Ligt vindt dat zijn nieuwe werkgever Bayern München veel wegheeft van zijn oude ‘cluppie’ Ajax. In een uitgebreid interview met De Telegraaf vertelt de nog altijd jonge centrumverdediger over de raakvlakken tussen Der Rekordmeister en de Amsterdammers.

“Bayern en Ajax zijn vergelijkbaar”, begint De Ligt. “Alfred Schreuder was bij Ajax natuurlijk de assistent van Erik ten Hag en daarvoor de rechterhand van Julian Nagelsmann. Bij de oefeningen van Schreuder en Ten Hag en nu dus Nagelsmann voel ik me heel prettig, omdat het allemaal opdrachten met de bal zijn, waarbij je moet nadenken.”

Juventus

Na zijn tijd bij Juventus was dat wel eventjes wennen: “Ik merkte dat het bij mij weer even geactiveerd moest worden. Ik heb een gewéldige tijd bij Juventus gehad, ook een van de grootste clubs van de wereld. Ik bedoel het niet negatief, maar er wordt daar wel een heel ander soort voetbal gespeeld. Bij Bayern is het door het druk zetten en constant pushen heel fysiek en intensief. En in Italië wordt meer geschaakt, is het veel tactischer.”

Die ervaring kan hij echter wel in zijn zak steken: “Ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen meemaken, zo heb kunnen spelen, omdat ik veel heb geleerd. De reden om naar Juventus te gaan, was ook om een betere verdediger te worden. Ook al waren er verschillen met het Nederlands elftal. Bij Juventus moest ik vaak in de positie blijven, terwijl er bij Oranje op bepaalde momenten werd verlangd te gáán. Bij Bayern wil ik weer meer mijn Ajax-spel terugkrijgen.”

Oranje

En dat kan hem helpen op weg naar het WK in Qatar: “De speelwijze van Nagelsmann ligt veel dichter bij wat Louis van Gaal van zijn verdedigers vraagt: hoog verdedigen, hoog druk zetten, goed aansluiten en veel naar voren spelen. Ik denk dat het een overstap is die goed kan zijn voor het Nederlands elftal en mijn kansen.”

TIP: Verdien 2.08 keer je inleg als Bayern de nul houdt tegen VfL Wolfsburg!

Wordt hij basisspeler bij Bayern?

  • Ja
  • Nee
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie