‘PSV begint aan ongelijke strijd’

Foto: ‘PSV begint aan ongelijke strijd’

PSV staat in het tweede officiële duel van het seizoen al voor dé (voorlopige) wedstrijd van het jaar. De Eindhovenaren nemen het dinsdagavond in het Stade Louis II op tegen AS Monaco om een plek in de play-offs van de Champions League te bereiken. 

Vorig seizoen stonden AS Monaco en PSV al tegenover elkaar in de Europa League. Destijds lukte het de ploeg van Roger Schmidt niet om de ploeg over de knie te krijgen, verloor het in eigen huis en speelde de ploeg in Monaco gelijk. De Eindhovenaren beginnen volgens De Telegraaf sowieso al aan een ongelijke strijd. Dat hoeft echter niets te betekenen, zo bewijst het verleden. 

PSV

De krant schrijft: “Met een begroting van meer dan 200 miljoen euro overvleugelt AS Monaco qua uitgavenpatroon PSV, maar dat was in 2005 niet anders, toen de Monegasken met spelers als Patrice Evra, Emmanuel Adebayor, Javier Saviola, Maicon en Mohamed Kallon ook de nodige grootheden op het veld konden brengen. Grote namen die teleurgesteld afdropen in de achtste finale door toedoen van een strijdvaardig PSV, dat een geweldig keepende Gomes op doel had.”

“Na een 1-0 zege in Eindhoven dankzij een kopgoal van Alex uit een hoekschop van Mark van Bommel wist PSV ook in de return tegen de verhouding in de leiding te nemen, toen Jan Vennegoor of Hesselink – tegenwoordig hoofd scouting in Eindhoven – een hoekschop van Van Bommel in het doel kopte. In de slotfase maakte invaller DaMarcus Beasley er op aangeven van Phillip Cocu 2-0 van. De huidige assistent-trainer André Ooijer was basisspeler op die memorabele avond in Monaco.”

Dat in het verleden geboekte resultaten geen garantie geven voor de toekomst, is niet alleen in binnen de voetbalwereld een gegeven. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy is echter positief over de kansen van zijn ploeg: “We hebben een positief gevoel overgehouden aan zaterdag, maar we spelen tegen een ander team met andere kwaliteiten. Daar moeten we op inspelen.”

TIP: Pak 3.4x je inzet als PSV van Monaco wint!

Wint PSV van Monaco?

  • Ja
  • Nee
  • Gelijkspel
340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie