‘Feyenoord-paniek’: “Niet hoopgevend”

Foto: ‘Feyenoord-paniek’: “Niet hoopgevend”

Feyenoord draait een bijzonder stroeve voorbereiding. De Rotterdammers gingen in het voorbije weekend met 0-2 onderuit tegen Olympique Lyon en het doelsaldo dat bij alle oefenpartijtjes hoort is 2-14. Jens Toornstra maakt zich zorgen…

De 33-jarige middenvelder verzucht: “Dat is niet hoopgevend, hè? Al krijg ik ze liever nu tegen dan in de competitie. Maar dit zou je zorgwekkend kunnen noemen, zeker.”

Op transfergebied is het elk jaar hetzelfde liedje… “Het is in algemene zin weer hetzelfde. We moeten hard werken om weer een nieuw team te bouwen, om weer vastigheden te krijgen. Maar dit jaar gaat het wel wat stroever dan in andere jaren. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen, hoor. Vorig jaar werd er ook een aantal jongens later ingebracht. Dat gaat dit jaar misschien weer gebeuren. Aan ons als spelers en staf zijnde de taak om de puzzel zo goed mogelijk in elkaar te laten vallen.”

De selectie van Feyenoord gaat nog wel veranderen, maar dat kan best moeilijk zijn voor een speler: “Nou, de trainer is intern heel open naar ons als het hierover gaat. Dat geeft ons wel duidelijkheid. We weten precies wat de club wil. Ik vind dat een goede manier van communiceren naar ons toe. Wat de trainer dan precies zegt? In algemene zin dat er nog kwaliteit bij gaat komen en dat het aan ons is om er in elk geval voor te zorgen dat we super fit zijn. Verder kunnen wij weinig doen. Het is aan de mensen hogerop in de club om de transfers mogelijk te maken.”

Wennen

En daarna begint het grote aanpassingsproces nog… “Als je zorgt dat het grote gedeelte van de groep aan elkaar gewend is, is het makkelijker om individuen in het team te laten stromen. Dat is vorig jaar ook zo gegaan met Fredrik Aursnes en Gernot Trauner. Als wij er nu voor zorgen dat we, met het team dat er nu is, goed op elkaar ingespeeld zijn, dan is het voor de jongens die straks nog komen ook makkelijker om zich aan te passen.”

TIP: Verdubbel je inleg als Feyenoord meteen van Vitesse wint!

Lastig?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, waarom?
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie