Van Bommel prijst Overmars: ‘Hij geeft altijd volledige rugdekking’

Foto: Van Bommel prijst Overmars: ‘Hij geeft altijd volledige rugdekking’

Mark van Bommel heeft een uitgebreide persconferentie gegeven over zijn aanstelling bij Royal Antwerp FC. De oud-trainer van onder meer PSV en VfL Wolfsburg spreekt van een ambitieus project en zegt dat Marc Overmars en het verhaal van de Belgische club hem hebben overtuigd van zijn keuze voor Antwerp.

Van Bommel is direct duidelijk over de intenties van de club. “We willen zo snel mogelijk meedoen om de prijzen. En hoe snel dat dan is, blijft altijd afhankelijk van wat er in een seizoen gebeurt. Maar de ideeën en het plan zijn ambitieus. Daar was ik van gecharmeerd.” De oefenmeester werd snel overgehaald door Overmars. “Hij heeft me snel overtuigd. Bij de vorige clubs heb ik ondervonden dat steun van de mensen met wie je werkt essentieel is.”

Overmars

De oefenmeester prijst dan ook de kwaliteiten van de technisch directeur van The Great Old. “Marc en ik kennen elkaar goed en hebben – weliswaar niet zo lang – bij Oranje nog met elkaar gevoetbald. In mijn PSV-tijd als trainer was ik al onder de indruk hoe hij bij Ajax elk jaar weer sleutelde aan een nóg sterkere selectie. Dat is belangrijk voor een trainer. Maar pas echt cruciaal is het dat hij Peter Bosz en Erik ten Hag onder elke omstandigheid volledige rugdekking heeft gegeven.”

Van Bommel hoopt met Overmars op een zelfde samenwerking als dat de technisch directeur had met Ten Hag. “Als een coach ergens begint, komt hij op de weg naar succes ook hobbels tegen. Dat is normaal tijdens een proces. Maar dan moet de clubleiding rustig blijven, het pad samen met de trainer blijven bewandelen. Dat is geen garantie voor goede resultaten, maar rust en stabiliteit maken de kans om te presteren wél veel groter. Niet voor niets zei Erik ten Hag veelvuldig dat Marc en hij een twee-eenheid vormden.”

TIP: Pak de welkomstbonus van €250 en sla je slag via Circus!

Gaat Van Bommel wel slagen bij Antwerp?

  • Ja
  • Nee
57+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie