NAC Breda heeft geduld met aanstelling Van Wonderen

Foto: NAC Breda heeft geduld met aanstelling Van Wonderen

Kees van Wonderen heeft geen haast om NAC Breda zijn ja-woord te geven. De beoogde nieuwe trainer van de Bredanaars wil met de club om tafel en is benieuwd naar de lange termijn-plannen.

Ondanks dat de directie van NAC hierover weinig uitspraken doet is het inmiddels wel duidelijk dat Van Wonderen de nieuwe trainer moet worden. Volgens Chris Tempelman van Voetbal International voldoet de oud-middenvelder aan de gemaakte profielschets en is eigenlijk de enige kandidaat. Afgelopen week gingen Van Wonderen en NAC enkele keren in gesprek en die lijken komende week een vervolg te krijgen.

Van Wonderen wil geen overhaaste beslissingen nemen en is benieuwd naar de plannen van de Keuken Kampioen Divisie-club. Zo wil hij niet afgerekend worden als het team dit seizoen niet zou promoveren naar de Eredivisie. Dat NAC maar één kandidaat heeft is een gok, want de onderhandelingen tussen de ex-international en de club kunnen nog stranden. Technisch directeur Tom Van den Abbeele lijkt echter geleerd te hebben van afgelopen zomer. Toen sprak hij met Ruud Brood over een langer verblijf, maar benaderde hij ondertussen andere trainers.

Van Wonderen stapte begin december vorig jaar plotseling op als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Hij voelde de drang om op eigen benen te staan en zag zijn rol als assistent niet meer zitten. De baan bij NAC moet zijn eerste hoofdtrainerschap bij een club worden. Van Wonderen had eerder Oranje Onder-17 en Onder-18 onder zijn hoede en was assistent-trainer bij FC Twente.

Om het ontslag van Brood bij NAC was veel te doen. Dat werd vanuit het niets bekendgemaakt op Nieuwsjaarsdag. De eerste wedstrijd van de nummer van de ranglijst zonder Brood en met assistent Willem Weijs als eindverantwoordelijke eindigde in een teleurstellende 0-0 bij Helmond Sport.

Zie jij dit nog fout gaan?

  • Ja, misschien wel
  • Nee, Van Wonderen gaat sowieso aan de slag bij NAC
56+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie