Wedden op surebets

Surebet

Wanneer je wedt op voetbalwedstrijden, weet je dat zowel kan winnen als verliezen. Het kan een wedstrijd spannender maken om naar te kijken maar toch is het verstandig om verantwoordelijk te gokken. Er zijn immers geen zekerheidjes, of toch wel?

Ja, er is een fenomeen in het sportwedden waarin je gegarandeerd winst kunt maken. Dit worden ook wel surebets genoemd. In dit artikel vertellen we je precies hoe je deze surebets kunt vinden, wat de risico’s hiervan zijn en komen we met een uitgebreide conclusie.

Wat is een surebet?

Een surebet, ook wel bekend als arbitrage betting, is een strategie binnen het sportwedden waarbij je als wedder profiteert van verschillende quoteringen bij verschillende bookmakers om gegarandeerde winst te behalen, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd waarop wordt gewed. Je zult dus een account bij meerdere bookmakers nodig hebben om een surebet te kunnen plaatsen.

Surebets ontstaan wanneer de quoteringen die door verschillende bookmakers worden aangeboden, zo uiteenlopen dat je als wedder op alle mogelijke uitkomsten van een wedstrijd of evenement kan wedden en toch winst maakt. Dit fenomeen treedt op wanneer de bookmakers verschillende meningen hebben over de waarschijnlijkheid van bepaalde resultaten, waardoor ze hun quoteringen aanpassen.

Voorbeeld van een surebet

Hoe surebetten in de praktijk werkt, is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld:

Vanavond staat in De Kuip de interland Nederland – België op het programma. Unibet biedt een odd van 2.00 aan voor de weddenschap Over 2.5 goals. LeoVegas ziet dat anders, want bij deze bookmaker kun je de weddenschap Onder 2.5 goals spelen voor een odd van 2.25.

De Over/Onder 2.5 goals-markt in bovenstaand voorbeeld is uitstekend geschikt voor een surebet. Laten we zeggen dat we in totaal €100 willen inzetten op deze surebet. Je kan via een surebet calculator laten berekenen hoe je jouw inzet moet verdelen om voor elke uitkomst dezelfde winst te behalen.

UitkomstOver 2.5Onder 2.5
Odd2.002.25
Inzet€52,94€47,06
Uitbetaling€105,88€105,88
Winst€5,88€5,88

We raden je echter aan om deze inzetbedragen af te ronden. Hierover later in dit artikel meer. De Over/Onder 2.5 goals-markt in bovenstaand voorbeeld is uitstekend geschikt voor een surebet. Laten we zeggen dat we in totaal €100 willen inzetten op deze surebet. We verdelen deze €100 als volgt:

  • €53 op Over 2.5 goals bij Unibet @2.00
  • €47 op Onder 2.5 goals bij LeoVegas @2.25

Er zijn nu twee scenario’s mogelijk. Of we winnen de Over 2.5 weddenschap en verliezen de Onder 2.5 goals weddenschap, of andersom. Hoe dan ook kan je een winst tegemoet zien.

Scenario 1: Over 2.5 goals is winnend

In dit scenario winnen we onze weddenschap bij Unibet, waarvoor we in totaal € 106 uitbetaald krijgen. Om onze uiteindelijke winst te berekenen, moeten we echter onze verloren weddenschap bij LeoVegas en de oorspronkelijke inzet van dit totaal aftrekken.

Onze winst bedraagt 106 – 47 (verloren bij LeoVegas) – 53 (oorspronkelijke inzet) = € 6

Scenario 2: Onder 2.5 goals is winnend

Ditmaal winnen we onze weddenschap bij LeoVegas, maar verliezen we bij Unibet. We krijgen bij LeoVegas in totaal €105,75 uitbetaald. Om echter tot de uiteindelijke winst te komen, dienen we de verloren bet bij Unibet en de oorspronkelijke inzet hier nog van af te trekken.
Onze winst bedraagt 105,75 – 53 (verloren bij Unibet) – 47 (oorspronkelijke inzet) = € 5,75

Surebet calculator

Ben je niet zo’n rekenwonder maar wil je toch graag profiteren van surebets? Geen paniek, de surebet calculator van voetbalwedden.net helpt je uit de brand. Dit is een speciale tool die voor iedere surebet razendsnel voor je berekent hoeveel je op iedere uitkomst dient in te zetten om je te verzekeren van een bepaalde winst.

In ons voorbeeld zou je om precies te zijn € 52,94 moeten inzetten op Over 3.5 goals en € 47,06 op Onder 3.5 goals om een gegarandeerde winst van € 5,88 te behalen. We spreken daarom van een surebet van 5,88%.

Waar vind je surebets?

De meeste surebets in voetbal zul je vinden in wedmarkten met maar twee mogelijke uitkomsten. Denk aan markten als Over/Onder X-aantal goals, Beide teams scoren wel/niet, en Draw no bet. Het vereist heel wat speurwerk, want surebets zijn erg zeldzaam.

Ook bij de 1X2-markt kun je soms surebets vinden, al is dat wel wat ingewikkelder. Je dient hier immers rekening te houden met drie mogelijke uitkomsten: een thuisoverwinning, een gelijkspel of een uitzege. Daarnaast neem je hier meer risico, omdat je hiervoor drie afzonderlijke weddenschappen moet afsluiten in plaats van twee. In de volgende paragraaf zullen we je hier meer over vertellen.

Gevaren van de surebet

Het inzetten op surebets kan op het eerste oog aantrekkelijk lijken vanwege de gegarandeerde winst, maar er zijn ook enkele risico’s en nadelen waarmee je zeker rekening moet houden.

Surebets zijn niet volledig risicovrij

Hoewel surebets altijd winst op lijken te leveren, is niet dit altijd het geval. Er gaat nou eenmaal veel risico gepaard met een surebet. Je moet relatief veel geld inzetten bij verschillende bookmakers om een kleine gegarandeerde winst te behalen. Wanneer je inzet op 2-way weddenschap (een weddenschap met 2 verschillende uitkomsten, bijvoorbeeld een tenniswedstrijd) is het risico minder dan wanneer je de surebet inzet bij een 3-way (bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd dat ook in gelijkspel kan eindigen).

Stel je zet in op een 3-way weddenschap, moet je dus in een korte tijd 3 grote bedragen inzetten bij 3 verschillende bookmakers op exact hetzelfde moment. Doe je dit niet? Dan heb je kans dat de odds van de bookmaker verandert. Deze odds veranderen immers continu op basis van inzetten van spelers. Heb je al 2 grote bedragen ingezet en krijg je bij de 3e een negatieve correctie van de odd? Dan heb je dus dikke pech.

Limitatie

Het is een publiek geheim dat bookmakers niet bepaald dol zijn op surebetters. Surebetters kosten de bookmakers op de lange termijn immers geld, dus zij proberen deze groep spelers het leven zuur te maken via inzetlimieten. Zodra je limieten hebt, kun je minder inzetten op een bepaalde weddenschap dan de meeste andere spelers. Ze kunnen je inzetlimieten beperken of zelfs jouw hele account sluiten.

Pyschologische belasting

Het constant monitoren van quoteringen en het plaatsen van weddenschappen kan een psychologische belasting vormen. De spanning op een mogelijke surebet is leuk, maar omdat het over grote bedragen gaat met kleine potentiële winsten, heb je veel te verliezen. Het kan leiden tot stress, obsessief gedrag en zelfs verslaving.

Claim €50 Free Bet
Minimale storting: €10. Inzetvereiste: Gelijk aan storting [100%1. Alleen inzetten op sport. Max Kwalificerende Inzet Bijdrage: 100%. Tijd om in te zetten: 14 dagen. Opt-in vereist. Tijd om te claimen: 14 dagen [Alle sporten, min odds 1.8]. Max waarde van Gratis Inzet: €50. Gratis inzet beschikbaar op alle sporten [min. kans 1.8]. Gratis inzet beschikbaar op zowel Prematch & Live markten. Gratis inzet 7 dagen geldig. Bonusvoorwaarden voor de sportwedden welkomstbonus voor nieuwe spelers van toepassing. • Algemene voorwaarden van toepassing. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Bonussen en promoties alleen 24+. Volledige voorwaarden

Tips voor surebetten

Ben je na het lezen van de voor- en nadelen tot de conclusie gekomen dat wedden op surebets iets voor jou is? Neem deze tip dan in ieder geval mee.

Speel alleen met afgeronde bedragen

Om mogelijke inzetlimieten zo lang mogelijk uit te stellen, is het zaak om onder de radar van de bookmakers te blijven. Wij raden je daarom aan om alleen afgeronde bedragen in te zetten, zoals €47 in plaats van €47,06 en €53 in plaats van €52,94. Weddenschappen met onafgeronde bedragen kan door de bookmaker immers als vreemd of verdacht speelgedrag worden gezien, waardoor je wellicht sneller aan banden wordt gelegd.

Vermijd surebets op live weddenschappen

Surebets kunnen je een leuk zakcentje opleveren, maar surebets op live weddenschappen zijn voor ons uit den boze. Zelfs een oersaaie wedstrijd kan van het ene op het andere moment op zijn kop komen te staan door een doelpunt of een rode kaart.

Ook de odds springen tijdens zo’n moment alle kanten op, dus dat kan rampzalige gevolgen hebben als je op dat moment net bezig was met het plaatsen van een surebet. Beperk je met surebets daarom alleen tot pre-match weddenschappen, wanneer de wedstrijd nog niet is begonnen.

Blijf weg van te mooie surebets

Als een surebet te mooi lijkt om waar te zijn, is hij dat helaas meestal ook. Bookmakers maken weleens fouten tijdens het samenstellen van hun odds. Zo komt het bijvoorbeeld heel af en toe voor dat de odds voor de thuis- en de uitclub zijn omgewisseld. Bij dergelijke uitglijders heb je al gauw een surebet van tientallen procenten te pakken.

Bookmakers zijn echter niet gek en hebben allemaal in hun kleine lettertjes staan dat zij het recht behouden om weddenschappen te annuleren. In de praktijk gebeurt dat bijna nooit, want dit is natuurlijk slechte reclame voor een bookmaker. Als een bepaalde odd echter overduidelijk verkeerd stond, dan is de kans enorm groot dat je weddenschap geannuleerd wordt.

In dat geval heb je als surebetter een groot probleem. Dat jij op dat moment aan het surebetten bent en ergens anders een tegenovergestelde weddenschap hebt lopen, is immers iets waar de bookmaker natuurlijk verder geen boodschap aan heeft. Wij adviseren daarom om surebets van 10% of meer altijd links te laten liggen. Het risico dat een gedeelte van je surebet wordt geannuleerd, is simpelweg te groot.

100% tot €250
24+. Speel bewust. De minimumstorting is €10. Eventuele winsten die voortkomen uit deze stortingsbonus zijn opvraagbaar nadat het bonusbedrag 10 maal werd ingezet. De bonus moet bij sportweddenschappen aan noteringen van minstens 1.40 rondgespeeld worden. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn steeds van kracht Volledige voorwaarden

Conclusie

Bij het wedden op surebets sluit je een weddenschap af op alle mogelijke uitkomsten, waardoor je gegarandeerd winst maakt. Dat klinkt natuurlijk geweldig, al moet je geen wonderen verwachten. Surebets liggen zeker niet voor het oprapen en elke surebet levert je hooguit enkele euro’s op. Het is dus zeker niet zo dat er gouden bergen op je staan te wachten als je met surebets aan de slag gaat.

Sterker nog, het is belangrijk om te beseffen dat er wel degelijk risico’s kleven aan het spelen van surebets. Inzetlimieten of geannuleerde weddenschappen kunnen het leven van een surebetter behoorlijk zuur maken. Blijf daarom weg van onrealistisch hoge surebets en leg nooit te grote bedragen in de waagschaal. 

Surebets kunnen leuk zijn als je je bewust bent van de gevaren en als je tevreden kunt zijn met bescheiden winsten. Ook als je bezig bent om een bepaalde bonus vrij te spelen, kunnen surebets erg interessant zijn. Je hebt hier wel accounts bij meerdere bookmakers voor nodig.

Ons advies: blijf weg van surebets

Het plaatsen van weddenschappen met als enige doel geld te verdienen, kan leiden tot financiële verliezen en emotionele stress. Daarom raden we het niet aan om te gaan surebetten. Gokken moet altijd worden benaderd vanuit een recreatief perspectief, waarbij het plezier en de opwinding van het spel centraal staan, en niet puur als een middel om winst te maken. Het is belangrijk om verantwoordelijk te spelen, binnen de grenzen van wat men zich kan veroorloven te verliezen, en om nooit de illusie te koesteren dat gokken een betrouwbare manier is om geld te verdienen. We raden je daarom aan om weg te blijven van het surebetten.

Bekijk ook eens andere wedartikelen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie