Wedden op correcte score

Wedden op correcte score

Bij correcte score weddenschappen voorspel je niet alleen welk team er wint, maar ook wat de exacte einduitslag van de wedstrijd zal zijn. Het is een uitdagende en vorm van wedden die niet erg populair is omdat het relatief lastig is om een wedstrijd exact goed te voorspellen. Toch zijn er momenten waar wedden op correcte score wél interessant kan zijn.

Hoe gerichter een voorspelling, hoe hoger je potentiële winbedrag. Wedden op correcte score brengt dus wel altijd een hogere quotering met zich mee. In dit artikel behandelen we de risico’s van deze weddenschap en vertellen we je wanneer de correcte score weddenschap wellicht wel interessant is om op te wedden.

Uitleg correcte score weddenschap

Zoals vermeld geef je met een correcte score de exacte eindstand door als voorspelling. Dit geldt altijd voor de reguliere speeltijd, mits anders aangegeven. In voetbal zijn vrijwel alle uitslagen mogelijk in theorie. In het professionele voetbal zie je toch dat hele grote uitslagen zoals 10-0 niet vaak voorkomen, omdat het niveau vaak dichter bij elkaar ligt. Natuurlijk zijn er af en toe uitschieters (bijvoorbeeld bij een EK of WK kwalificatiewedstrijd).

Als je wedt op een correcte score mag een wedstrijd alleen met deze stand eindigen. Bij een enkele afwijking van deze voorspelling is je weddenschap logischerwijs niet goed.

Terug naar de basis van voetbal

Om te snappen waarom de correcte score weddenschap niet populair is bij ervaren wedders gaan we terug naar de basis van voetbal, want daar ligt het antwoord. Bij voetbal krijg je 3 punten voor een overwinning, 1 voor gelijkspel en 0 voor verlies. Dat betekent dat het qua punten niet uitmaakt of je 1-0 of 4-0 wint. Voor beide uitslagen krijg je 3 punten.

Dit kan grote invloed hebben op de verloop van een wedstrijd. Wanneer je als ploeg namelijk 2-0 voorstaat in de 80e minuut, is de nood niet erg hoog om op zoek te gaan naar die derde. Je hebt immers nog een doelpunt speling en met 10 minuten te gaan is dat kans groot dat de overwinning over de streep getrokken wordt. Vaak zie je dat wanneer een ploeg de wedstrijd in handen heeft, vaak gas teruggenomen wordt. Echter is er geen enkele garantie hoe een team zich gedraagt bij een voorsprong of achterstand en er zijn daarnaast nog talloze variabelen die van invloed zijn op de uiteindelijke uitslag.

Waarom dan toch wedden op correcte score?

Hoewel correcte score weddenschappen gepaard gaan met veel onzekerheid, zijn er verschillende redenenen waarom sommige mensen ervoor kiezen om deze wedtype toch te gebruiken.

 1. Hoge quoteringen
  Correcte score weddenschappen bieden altijd hogere quoteringen en potentieel grotere uitbetalingen dan traditionele weddenschappen op winst, verlies of gelijkspel. Voor mensen die bereid zijn om het hogere risico te nemen, kan dit een aantrekkelijke mogelijkheid zijn om aanzienlijke winsten te behalen. De reden van deze hoge quoteringen zijn het aantal mogelijke uitkomsten. Stel: Feyenoord speelt thuis tegen Sparta. De odd voor Feyenoord wint staat op 1.34, wat wellicht niet erg interessant is. De odd voor correcte score 2-0 staat echter op 8.50. Het potentieel winbedrag is dus vele malen hoger.
 2. Spanning en uitdaging
  Wedden brengt altijd spanning met zich mee waardoor een wedstrijd kijken nóg leuker kan zijn. Met een correcte score weddenschap blijft een wedstrijd 90 minuten lang spannend. Vanaf het begin tot het einde kan een goal jouw voorspelling om zeep helpen of juist doen slagen! Daarnaast voelt het natuurlijk extra lekker wanneer je een wedstrijd exact goed weet te voorspellen.
 3. Bijzondere wedstrijd
  Wanneer je in gaat zetten op een wedstrijd, doe je natuurlijk onderzoek naar de belangen. Deze belangen kunnen van grote invloed zijn op het eindresultaat. Een oefenwedstrijd en een knock-out wedstrijd in de Champions League staan ver weg van elkaar. Wanneer je bijvoorbeeld inzet op zo’n knock-outwedstrijd, kan een correcte score ook interessant zijn. Je kan namelijk inzetten op een comeback! Stel, PSV heeft in de halve finale van de Europa League 1-0 verloren op bezoek bij Sevilla. Een thuisoverwinning van 2-0 zou dan exact genoeg zijn voor de volgende ronde. Spelers weten dit natuurlijk. Kijk maar eens naar onderstaande memorabele comebacks in de Champions League.
HeenwedstrijdReturn
2018/19 Halve finaleBarcelona 3-0 LiverpoolLiverpool 4-0 Barcelona
2017/18 KwartfinaleBarcelona 4-1 AS Roma AS Roma 3-0 Barcelona
2016/17 Achtste finalePSG 4-0 BarcelonaBarcelona 6-1 PSG

Het leek een kansloze missie voor de uitploegen in de heenwedstrijd, maar ze wisten precies wat ze moesten doen om alsnog door te gaan. (In 2018 telde uitdoelpunten nog zwaarder dan thuisdoelpunten). Natuurlijk zijn dit extreme voorbeelden, maar het kan zeker van invloed zijn op een uitkomst.

Tips voor wedden op correcte score

Besluit jij te wedden op correcte scoren? Wees je er dan van bewust dat de kans aanzienlijk is dat je deze weddenschap wint. Denk je toch waarde te spotten? Neem onderstaande tips dan mee voordat je gaat inzetten. Wellicht kom je nog tot andere inzichten!

Tip 1: Correcte score alleen voor ervaren wedders

Wanneer je gaat wedden op correcte score is een diepgaande kennis over de teams en wedstrijd essentieel. Wed daarom niet klakkeloos op dit wedtype als je geen onderzoek hebt gedaan. Laat je niet meeslepen door de hoge quotering. Ben je een beginnende wedder? Begin dan eerst met makkelijkere weddenschappen, zoals de 1X2 weddenschap.

Tip 2: Bekijk meestvoorkomende voetbaluitslagen

Als je kijkt naar de statistieken, zie je dat er een aantal uitslagen in het voetbal veelvoudig voorkomen. In de Eredivisie is 1-0 de meest voorkomende uitslag, op de voet gevolgd door 2-1. Op plek 3 staat 2-0 en daarna komt 1-1. In principe is het dus erg simpel: historisch heb je de meeste kans om te winnen wanneer je op één van deze uitslagen inzet. Ga dus niet klakkeloos wedden op 5-0 correcte score omdat het jouw favoriete club is. Houd het subjectief en kijk naar de statistieken.

Tip 3: Voor gelijkspel is 1-1 beste optie

Wanneer je wilt inzettten op een gelijkspel bij de correcte score, zet dan in op 1-1. Deze uitslag komt verreweg het meeste voor onder de gelijke spelen. Bijna de helft van alle gelijke spelen eindigen namelijk in 1-1.

 • Legaal inNL
 • New kid on the block!

Alternatieve weddenschappen

Zoals je merkt is het voorspellen van de exacte uitslag op een wedstrijd erg lastig. Er zijn dermate veel factoren die invloed hebben op de exacte uitslag, dat het ontzettend lastig is om dit te voorspellen. Je kunt ook minder risicovolle weddenschappen afsluiten waarbij je meer kans hebt dat je deze goed voorspelt.

1X2 weddenschap

Met de 1X2 weddenschap geef je simpelweg aan welk team wint of dat gelijk wordt gespeeld. Zet je in op Ajax wint de wedstrijd? Dan maakt het dus niet uit wat de exacte uitslag is, als Ajax na 90 minuten maar de wedstrijd wint.

Win to nil weddenschap

Met deze weddenschap geef je aan welke ploeg de wedstrijd wint, zonder dat het tegendoelpunten om de oren krijgt. Denk je dat FC Twente thuis wint van FC Groningen en ook de 0 weet te houden? Dan is dit al een risico-vollere voorspelling dan de 1X2 weddenschap, maar je wint hier potentieel ook meer geld mee. Let wel op; bij een doelpunt van FC Groningen is je weddenschap direct verloren.

Asian Handicap weddenschap

De Asian Handicap weddenschap ligt iets ingewikkelder. Met deze populaire weddenschap kan je een wedstrijd heel gericht voorspellen, zonder dat je daarvoor precieze doelpunten aan hoeft te koppelen. Denk jij bijvoorbeeld at Nederland thuis met minstens 3 doelpunten verschil wint van Schotland? Dan kan je Nederland -2.5 wedden. Hoe dit precies werkt staat precies beschreven in dit artikel: Zo werkt een Asian Handicap weddenschap. Het maakt dus niet uit of Nederland met 3-0, 4-1, 5-2 etc. wint, als Nederland maar met 3 doelpunten verschil wint.

Meer weten over wedden op voetbal

Wist je dat we naast de correcte score weddenschap ook alle andere voetbalweddenschappen uitlichten? Neem eens een kijkje op de kennisbank, lees verschillende informatieve artikelen over wedden op voetbal en til jouw wedkennis naar een hoger niveau!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie