Lennard Hartjes

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Lennard Hartjes

Lennard Hartjes is een Nederlandse middenvelder. Hij speelt sinds 2015 voor Feyenoord, dat hem in het seizoen 2023-2024 verhuurde aan Excelsior.

  • Hartjes speelt momenteel voor Excelsior
  • De middenvelder is gehuurd van Feyenoord
  • Hij speelde eerder op huurbasis voor Roda JC Kerkrade
  • Hartjes is jeugdinternational namens Nederland

Clubcarrière

Hartjes werd op 7 april 2003 geboren in Spijkenisse. De middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af bij de lokale amateurclub VV Spijkenisse, waar zijn potentie werd ontdekt door Sparta Rotterdam. Hij speelde vier jaar in de jeugdopleiding van De Kasteelheren alvorens hij overstapte naar de voetbalacademie van Feyenoord.

Debuut voor Feyenoord

In de zomer van 2021 mocht Hartjes de voorbereiding meedraaien met de A-selectie van Feyenoord. Trainer Arne Slot liet hem in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen FC Luzern (3-0 zege) na 58 minuten invallen voor Orkun Kökcü. In de groepswedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-1 zege) mocht de jongeling eveneens minuten maken. Feyenoord bereikte dat seizoen de finale van de Conference League, maar de middenvelder maakte verder geen minuten meer voor de Rotterdamse club.

Hartjes als Roda-speler in duel met Lucas Woudenberg van Willem II (Pro Shots)

Uitgeleend aan Roda JC

Hartjes werd in de zomer van 2022 uitgeleend aan eerstedivisionist Roda JC Kerkrade. Op 19 augustus debuteerde de rechtspoot in de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch (0-3 zege) voor de Limburgers. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 30 januari 2023 in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, dat desondanks met een 1-2 zege van het veld stapte. De technische staf van Roda deed in totaliteit 34 keer een beroep op Hartjes, waarvan het gros als basisspeler. Scoren deed hij driemaal.

Eredivisie-debuut bij Excelsior

In de zomer van 2023 werd Hartjes opnieuw verhuurd door Feyenoord, dat ditmaal een deal sloot met Excelsior. Met de Kralingers maakte hij op 13 augustus 2023 zijn Eredivisie-debuut tijdens de uitwedstrijd tegen NEC (3-4 zege). De middenvelder maakte meteen de negentig minuten vol, maar een zware knieblessure zette hem vervolgens maandenlang buitenspel.

Hartjes komt ten val in een duel met NEC’er Bram Nuytinck (Pro Shots)

Interlandcarrière

Hartjes debuteerde in september 2021 als jeugdinternational door in actie te komen voor de Onder 19-selectie van Nederland. Hij speelde acht wedstrijden voor dit team. In maart 2023 kwam de middenvelder voor het eerst in actie voor de Onder 20.

Laatste update: 1 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie