Woerts heeft Ajax-nieuws: “Hij komt terug”

Foto: Woerts heeft Ajax-nieuws: “Hij komt terug”

Chris Woerts weet het zeker: Alex Kroes keert spoedig terug bij Ajax. De sportmarketeer is van mening van de geschorste algemeen directeur hooguit een berisping moet krijgen.

Alex Kroes staat voor Ajax-comeback

Kroes begon half maart aan zijn werkzaamheden bij Ajax, maar werd begin april geschorst. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan handelen in voorkennis en dat is een strafbaar feit bij een beursgenoteerd bedrijf. De raad van commissarissen besloot daarom aan te sturen op een definitieve breuk met de algemeen directeur.

Binnen Ajax is er echter veel steun voor een terugkeer van Kroes. “Hij komt terug”, reageert Woerts in Vandaag Inside. “De leden willen hem graag terug, hij is natuurlijk een zeer gerespecteerd lid van Ajax. En het grappige is dat Van Praag vorige week gezegd heeft dat Kroes niet in het moreel kompas van Ajax past, want hij heeft een strafbaar feit gepleegd.”

Van Praag heeft boter op zijn hoofd

Woerts vervolgt: “Maar dan moet ik toch even in herinnering roepen: in 1993, met de uitspraak van de FIOD-affaire, is Ajax veroordeeld tot een miljoen gulden boete met een miljoen gulden voorwaardelijk. Arie van Eijden, toenmalig directeur, is veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk en een boete van zestigduizend gulden. Van Praag is vervolgens gewoon voorzitter van de KNVB geworden en Arie is directeur bij de KNVB geworden.”

“Toen was het moreel kompas blijkbaar anders afgesteld dan het nu is”, aldus Woerts. “Het zijn dus hele grote woorden, maar hij is gewoon afgerekend op het feit dat hij het KMPG-rapport niet blind wilde ondertekenen en hij wilde een aantal zuiveringen doorvoeren in de organisatie. Ze moeten hem hooguit een berisping geven, volgende week gewoon benoemen en door.”

De juiste keuze voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1083+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie