Witsel kiest bewust voor Atlético: “Hij is één van de beste trainers ter wereld”

Foto: Witsel kiest bewust voor Atlético: “Hij is één van de beste trainers ter wereld”

Axel Witsel zag deze zomer zijn aflopende contract bij Borussia Dortmund niet verlengd worden en mocht dus als vrije speler op zoek naar een nieuwe club. Aanvankelijk leek de ervaren middenvelder te gaan kiezen voor een Frans avontuur bij Olympique Marseille, maar op het laatste moment bedacht hij zich nog. De Belg tekende uiteindelijk voor één seizoen bij Atlético Madrid. 

De Spanjaarden stelden hun aanwinst woensdag ook officieel voor aan de pers. Witsel kwam er onder meer terug op de rol die hij bij Atlético zal vervullen en de redenen waarom hij uiteindelijk in de Spaanse hoofdstad belandde. Er werd de voorbije weken al gesuggereerd dat een goed gesprek met Diego Simeone het dossier kantelde. Dat lijkt Witsel ook te bevestigen. 

“Hij is één van de beste trainers ter wereld. Hij is één van de redenen waarom ik hier ben”, vertelde Witsel aan de verzamelde pers. Al was Simeone niet de enige reden. “Ik ben al bij veel clubs gepasseerd, in veel landen. Maar hier, nu ik met hen getraind heb, denk ik dat de groep met de meeste kwaliteit uit mijn hele carrière zit. Ik ben zeer trots om deel uit te maken van deze groep.” 

Zelfde rol als Rode Duivels

Witsel moet bij Atletico een gelijkaardige rol gaan invullen als bij de nationale ploeg. “Ik moet de pivot voor de verdediging worden, de ploeg evenwicht bezorgen, counters van de tegenstander afbreken. Bij België speel ik die rol ook, ik geloof dat het hier hetzelfde zal zijn”, aldus Witsel.

TIP: De quotering staat op 1.70 als Atlético bij Getafe wint. Nieuwe spelers ontvangen €250 bonus bij Circus!

Gaat hij vaak in de basis komen?

  • Ja
  • Nee
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie