België kiest niet voor Koeman-methode: “Liefst zou ik er maar 23 meenemen”

Foto: België kiest niet voor Koeman-methode: “Liefst zou ik er maar 23 meenemen”

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco heeft 25 spelers geselecteerd voor het EK in Duitsland. Dat is er één minder dan de meeste landen doen. De keuzeheer wilde er eigenlijk nóg minder meenemen.

Bondscoach van België Domenico Tedesco is geen voorstander van een uitgebreide EK-selectie

Door de succesvolle lobby van Ronald Koeman, ondersteund door heel wat collega’s, is het mogelijk 26 spelers te selecteren in plaats van de eerder afgesproken. Dit heeft te maken door de vele blessures richting het einde van het seizoen. Tedesco maakte niet volledig gebruik van deze uitbreiding, ook al zijn de geselecteerde Arthur Theate, Aster Vranckx, Jan Vertonghen en Youri Tielemans nog niet fit.

“Als ik kon, zou ik er maar 23 meenemen, eigenlijk”, begon de Italiaan dinsdag op een persmoment. “Harmonie is heel belangrijk op een toernooi. Iedereen moet voelen en ruiken dat hij dicht bij de basiself staat.”

Wel Witsel, geen Courtois

De grootste verrassing bij de 25 geselecteerde spelers was die van routinier Axel Witsel, die terugkeert bij De Rode Duivels. “We hebben hem nodig”, zei Tedesco, die de verdediger van Atlético Madrid ook in die linie gaat gebruiken. “Ik heb op het einde beslist om meer ervaring toe te voegen aan de ploeg. Hij kan de jeugd helpen en zijn selectie is ook een signaal naar hen toe. Ik was eerlijk gezegd niet helemaal tevreden over enkele jonge spelers.”

Tedesco vernam niets meer van Thibaut Courtois, met wie hij in de clinch lag en zich al vroeg afmeldde voor het EK. Naar eigen zeggen als reden dat hij niet fit genoeg is, al speelde hij ondertussen wel weer voor Real Madrid. “Hij kent zijn lichaam nu eenmaal het beste. Het is ook iets volledig anders om de opeenstapeling van wedstrijden op een toernooi te verteren. Die uitleg was de laatste informatie die wij gehad hebben. Dan nemen wij akte dat hij niet klaar is voor het EK.”

Zie je België als een titelkandidaat?

  • Ja, blijft een goed team
  • Nee, dat niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie