Willem II-cultheld Sol wil dolgraag carrière afsluiten in Tilburg

Foto: Willem II-cultheld Sol wil dolgraag carrière afsluiten in Tilburg

Fran Sol wil zijn loopbaan maar wat graag bij Willem ll afsluiten. De inmiddels 31-jarige spits spits groeide in Tilburg uit tot een goalgetter én publiekslieveling.

Spanjaard denkt met weemoed terug aan tijd in Nederland

Sol speelde tot de zomer van 2016 en winter van 2019 tweeënhalf jaar voor Willem II, en maakte er 47 treffers. De huidige aanvaller van AEK Larnaca volgt zijn oude club nog altijd op de voet. “Ik probeer zoveel mogelijk te kijken. Ik ben nog steeds supporter en kijk altijd alle samenvattingen terug, maar ik kan helaas niet van alle wedstrijden een livestream vinden”, laat het jeugdproduct van Real Madrid weten in een interview met het Algemeen Dagblad.

“De tijd van ons leven”

Sol genoot met volle teugen tijdens zijn periode in Nederland. “Daar hadden we the time of our lives. Mijn vrouw en ik waren dolgelukkig, we voelden ons zó geliefd. Het was voor ons de eerste keer dat we buiten Spanje woonden, we spraken nauwelijks andere talen. Maar al snel hadden we het gevoel dat we er perfect pasten. Dus als God het wil, dan keren we ooit terug naar Nederland”, vervolgde de Spaanjaard. Hij verdiende een transfer naar Dynamo Kiev, dat hem verschillende keren verhuurde aa CD Tenerife en SD Eibar en Málaga. 

“We willen terug naar Tilburg, ik wil mijn carrière afsluiten bij Willem II. Dat is het ultieme doel”, klonk Sol vastberaden. “Het lijkt me schitterend om Fran junior (zoon van bijna 5, red.) te laten zien waar hij is geboren, en om India (dochter van 2, red.) te laten zien waar papa en mama zo’n mooie tijd hebben gehad. Of het ooit gaat gebeuren, weet ik niet. Voetbal is een rare business, het loopt niet altijd zoals gepland. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar bij AEK Larnaca, met een optie voor nog een seizoen. Misschien vindt Willem II me tegen die tijd wel te oud, haha. Maar als ze me willen hebben, keer ik met liefde terug. Dat zou geweldig zijn.”

Kan hij nog van waarde zijn voor Willem ll?

  • Tuurlijk wel
  • Nee, bij veel clubs mislukt
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie