“Waarom zou het Nederlands elftal onmogelijk zijn?”

Foto: “Waarom zou het Nederlands elftal onmogelijk zijn?”

Tijani Noslin is dit seizoen een van de uitblinkers bij Fortuna Sittard. Hoewel de vleugelaanvaller met zijn club in de middenmoot van de Eredivisie staat, weerhoudt hem dit er niet van om groot te denken.

Lange weg voor Noslin naar profwereld

De 24-jarige Amsterdammer heeft een bijzondere route achter de rug. Jarenlang speelde de aanvaller namelijk voor amateurclubs. In de zomer van 2021 maakte hij pas de overstap naar het profvoetbal en ging hij in de clubkleuren van TOP Oss spelen. Enkele maanden later zette hij alweer een vervolgstap met een transfer naar Fortuna Sittard.

Noslin speelt nog altijd voor de Limburgers en doet dit met verven, al lukte het hem met 3 doelpunten nog niet om direct betrokken te raken bij veel treffers. De vleugelspeler heeft ondertussen volop vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten en sluit in een interview met ESPN niet uit dat hij ooit voor het Nederlands elftal of Barcelona speelt.

“Ik zal nooit vergeten dat ik broodjes bezorgde voor de Subway en onder de Johan Cruijff Arena doorreed”, stelt Noslin. “Dan stond ik af en toe even 5 minuten stil bij het stadion om te zeggen dat ik daar over een aantal jaar zou gaan spelen. Als ik dit doel al heb kunnen halen, waarom zou het Nederlands elftal halen of in de Champions League spelen dan onmogelijk zijn?”

Dromen van Nederlands elftal en Barcelona

Hij heeft daarbij Jamie Vardy en Denzel Dumfries als grote voorbeelden. Beide spelers bleven eveneens lang in de amateurwereld hangen en wisten vervolgens de top van het profvoetbal te bereiken. Hoewel hij bij Fortuna Sittard nog een contract heeft tot medio 2026, staat hij de komende transferperioden open voor een vervroegd afscheid.

“Wie weet komen er deze winter al, of aankomende zomer mooie dingen op mijn pad”, zo merkt hij op. “Als het mij niet lukt om deze doelen te behalen, dan wil ik tegen mezelf kunnen zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Mijn ultieme doel is spelen voor Barcelona.” Direct na de winterstop ontvangt Fortuna Sittard in eigen huis Sparta Rotterdam.

Komt Noslin ooit in Oranje terecht?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie