Voorspelling: wie profiteert op een drukke Eredivisie-zondag met veel mooie affiches?

Foto: Voorspelling: wie profiteert op een drukke Eredivisie-zondag met veel mooie affiches?

Op zondagmiddag is al duidelijk hoe PSV en AZ het ervan af hebben gebracht in speelronde 22. Het is voor de andere clubs in de top vijf dan ook duidelijk wat er op het spel staat. FC Twente ontvangt een FC Utrecht in vorm, Ajax krijgt een ambitieus NEC op bezoek en Feyenoord neemt het op tegen RKC Waalwijk, dat nog altijd vreest voor degradatie. Hier lees je tips en odds die je helpen bij het wedden op deze duels.

FC Twente FC Utrecht

Het lijkt toch een unieke kans te gaan worden voor FC Twente. Voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 kan de Enschedese ploeg komend seizoen weer deelnemen aan de Champions League. Het is dit jaar makkelijker dan de seizoenen hiervoor, want een derde plek is al genoeg voor een plekje in de voorrondes. Na een 1-0-nederlaag bij NEC een paar weken terug rechtte de ploeg van coach Joseph Oosting de rug en na een 0-0 tegen Feyenoord werd achtereenvolgens van RKC Waalwijk (3-0) en Excelsior (0-3) gewonnen.

Het is een wereld van verschil: FC Utrecht onder coach Michael Silberbauer of FC Utrecht onder Ron Jans. Toen de Deen nog trainer was in de Domstad vocht de club tegen degradatie, maar inmiddels mag Utrecht omhoog kijken. De reeks van dertien ongeslagen eredivisieduels op een rij is de langste in de clubhistorie en het gat met plek zeven NEC is nog maar drie punten. Na gelijke spelen tegen Vitesse (0-0), PSV en Excelsior (tweemaal 1-1) werd gewonnen van FC Volendam en Fortuna Sittard, met respectievelijk 4-2 en 4-0.

FC Twente lijkt met een okselfrisse selectie toe te kunnen werken naar dit duel. Door de goede vorm lijkt Oosting weinig aanpassingen te gaan maken in zijn opstelling. Zodoende zou Myron Boadu nog steeds voorrang moeten verlenen aan Ricky van Wolfswinkel in de punt van de aanval. Voorin moet FC Utrecht het stellen zonder Marouan Azarkan, Anthony Descotte en Isac Lidberg. Winteraanwinst Sam Lammers zal van coach Ron Jans weer in de basis mogen starten, terwijl ook Taylor Booth met zijn 5 goals in 2 duels in vorm is.

Wedtip FC Twente – FC Utrecht

We zien hier twee ploegen tegenover elkaar die in goede vorm zijn en allebei rekenen op een mooi seizoenseinde. Utrecht komt van een stuk verder dan Twente, maar nu doen de ploegen niet per se veel voor elkaar onder. Gezien de laatste wedstrijden hebben de teams weinig moeite met scoren, waardoor je kunt wedden op ‘beide teams scoren‘, met een odd van 1.78 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – NEC

Falen en succes liggen soms dicht bij elkaar, zo merkte Ajax ook doordeweeks tegen Bodø/Glimt. Een 0-2 achterstand werd in de absolute slotfase weggewerkt en de 2-2 leverde nog enigszins perspectief op. De ontlading was groot, maar ook deze wedstrijd was natuurlijk ondermaats voor Ajax. Het doel voor het restant van het seizoen is duidelijk: de strijd van AZ winnen en de vierde plek in handen krijgen. Maar de 3-2 nederlaag tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend toonde aan dat er nog een hoop werk aan de winkel is.

Dat ligt net wat anders bij NEC. De zevende plek is al een hele mooie prestatie en met een achterstand van slechts twee punten op Go Ahead Eagles is er zeker nog meer mogelijk. Er werd lang gemord onder de Nijmeegse aanhang, maar lange tijd was er vooral veel om trots op te zijn bij de ploeg van coach Rogier Meijer, die ook vooral hoopt op succes in de beker en misschien wel de eerste bekerwinst. Afgelopen weekend viel het resultaat wel tegen; RKC Waalwijk was met 2-0 te sterk.

Gastón Ávila ligt er voor de rest van het seizoen uit, maar Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk maken langzaam hun rentree maken bij Ajax. Branco van den Boomen keerde donderdag terug en had direct impact. Er moet nog wel gekozen worden tussen Chuba Akpom en Carlos Forbs als vervanger van Steven Bergwijn. Bij NEC moet men het stellen zonder Bram Nuytinck, die geblesseerd raakte op de training. Wel keert Lasse Schøne terug, die tegen zijn oude club weer kan gaan spelen. Tjaronn Chery zal ook tegen Ajax een centrale rol spelen.

Onze voorspelling

Normaliter zou je hier met speels gemak kunnen voorspellen dat de thuisploeg gaat winnen, maar dit seizoen liggen die verhoudingen anders. Wel is NEC een fijne tegenstander voor Ajax, want sinds augustus 2015 werd niet verloren van de Nijmegenaren. Buiten kijf staat dat Brian Brobbey enorm in vorm is met 7 goals in de laatste 6 eredivisieduels, dus je kunt inzetten op een treffer van de spits. Dit levert je een odd van 1.89 op bij Unibet.

Brian Brobbey scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – RKC Waalwijk

Het blijft interessant om dit seizoen van Feyenoord te vergelijken met een jaar geleden. Toen had het team van Arne Slot na 21 speelrondes 46 punten. Dit bleek een opmaat naar de landstitel. Nu hebben de Rotterdammers drie punten meer en toch staan ze tien punten achter op koploper PSV. Afgelopen week werd in de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld tegen bekende naam AS Roma. Hiermee kwam een einde aan een reeks van vijf wedstrijden op rij waarin Feyenoord geen tegendoelpunt hoefde te incasseren.

Voor RKC Waalwijk was de 2-0 overwinning op NEC een hele welkome. FC Volendam en Vitesse zijn nu op een achterstand van zes punten gezet, al is het gat met nummer vijftien Excelsior nog altijd drie punten. Er is in uitwedstrijden weinig te halen voor de Waalwijkers. In elf duels bij een andere club werd van Vitesse en PEC Zwolle gewonnen, maar verder leverde het voornamelijk nederlagen op. En dan moet het team van coach Henk Fraser ook nog uit naar AZ en PSV in het restant van dit seizoen. Werk aan de winkel dus.

Het is voor Feyenoord de vraag wie er allemaal beschikbaar zijn. Justin Bijlow, Gernot Trauner en Thomas van den Belt spelen sowieso niet mee, maar het is ook de vraag of Lutsharel Geertruida en Quinten Timber gaan spelen. Santiago Giménez is mogelijk fit genoeg voor de basis. Bij RKC is de kans groot dat het team dat tegen NEC in actie kwam ook nu gaat spelen aangezien er geen blessures zijn waar Fraser rekening mee hoeft te houden. Godfried Roemeratoe zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit van de drie die hij opgelegd kreeg.

Wedtip Feyenoord – RKC Waalwijk

De nummer twee van boven tegen de nummer drie van onder; het moge duidelijk zien wie de favoriet is voor deze ontmoeting. Feyenoord presteert prima dit seizoen en heeft met zeventien tegengoals ook nog eens een van de best presterende defensies van de Eredivisie. Dit kan de Rotterdammers nu een extra voordeel opleveren, waardoor het onze tip is om te wedden op ‘Feyenoord wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.64 bij Unibet.

Feyenoord wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:36
248+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
83+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
9+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
30+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
20+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
15+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
400+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
627+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
662+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
714+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
196+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
312+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
155+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1439+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
164+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
118+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
135+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
49+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
373+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie