Voormalig TD werkt nu voor kappersbedrijf: ‘Hier noemt niemand mij paardenlul’

Foto: Voormalig TD werkt nu voor kappersbedrijf: ‘Hier noemt niemand mij paardenlul’

In september nam voormalig technisch directeur Teun Jacobs ontslag bij Willem II vanwege teleurstellende resultaten. Zijn tijd in Tilburg werd gekenmerkt door bedreigingen en beledigingen. Momenteel verricht de 40-jarige voetbalprofessional vrijwilligerswerk voor een kappersbedrijf.

‘Ik had kunnen blijven zitten, maar ik vond dat ik verantwoordelijkheid moest pakken’

“Als ik dat potje gel verkeerd om in de doos doe, dan gaat niemand zeggen dat ik een paardenlul ben”, zegt Jacobs in een interview dat in het Eindhovens Dagblad verscheen. Nadat de oud-TD opstapte bij de Tilburgers besloot hij een tijdje niet in de voetballerij te willen werken. Hij werkt nu op vrijwillige basis voor het kappersbedrijf van een vriend, waar hij met plezier de haargel en haarverf inpakt. “Tegelijkertijd een beetje ouwehoeren, heerlijk joh. Geen gezeik ook”, zegt hij.

Na het mislopen van promotie naar de Eredivisie vorig seizoen bij Willem II, eisten supporters met spandoeken en spreekkoren het vertrek van Jacobs. Toen het team onderuit ging tegen NAC (1-4), ontsloeg Jacobs eerst trainer Reinier Robbemond en nam vervolgens zelf ontslag. “Er was zoveel negativiteit rondom Willem II. Ik had gewoon kunnen blijven zitten, maar ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest pakken, een stoere kerel moest zijn”, vertelt hij.

“Ik ben aan het nadenken of ik dit nog wel wil”, zegt Jacobs over werken in de voetbalwereld. “Tachtig uur in de week werken en dan bij twee nederlagen uitgescholden worden. Het is ook geen gezonde baan. Kijk naar andere directeuren met gezondheidsklachten.” Jacobs beschrijft de opwinding die bij het vak hoort als ‘vet’, maar aan de keerzijde staan bedreigingen en beledigingen die naar hem worden geuit. Er wordt zelfs beweerd dat hij een noodknop van de politie had, hoewel Jacobs daar ‘niets over wil onthullen’.

Sneu dat Jacobs nu zulk werk doet

  • Ja, hij is weggepest
  • Nee, volgens mij vindt hij het leuk
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie