Voorbeschouwing: Welke clubs plaatsen zich voor de bekerfinale?

Foto: Voorbeschouwing: Welke clubs plaatsen zich voor de bekerfinale?

De halve finales van de KNVB Beker staan de aankomende dagen op het programma. Van de topfavorieten is alleen Feyenoord nog over. De Rotterdammers krijgen bezoek uit Groningen, terwijl NEC moet afreizen naar Leeuwarden. Weten de teams uit de Keuken Kampioen Divisie te verrassen tegen de Eredivisie-clubs? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Cambuur – NEC en Feyenoord – FC Groningen.

Cambuur – NEC

Cambuur staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg begon slecht aan het seizoen. De hoofdtrainer moest vertrekken en Henk de Jong keerde terug. In het begin ging het uitstekend onder De Jong. Tijdens de laatste weken loopt het echter niet meer zo lekker, al wordt er in Leeuwarden niet getwijfeld aan de oefenmeester. In de KNVB Beker doet hij het namelijk uitstekend.

In de eerste twee rondes zijn MVV (4-1) en FC Dordrecht (0-3) verslagen. Hercules was de tegenstander in de achtste finale. Net als in de wedstrijd tegen Ajax kon de amateurploeg lang mee met de tegenstander. Hercules kwam zelfs op een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk moest er bij een stand van 2-2 worden verlengd. Tijdens deze verlenging vielen er nog meer doelpunten. Cambuur won uiteindelijk met 3-4. In de kwartfinale werd Vitesse met 3-1 verslagen. De ploeg van De Jong heeft dus ervaring in het uitschakelen van een club uit de Eredivisie.

Deze ervaring zal Cambuur nodig hebben. NEC is namelijk bezig aan een mooie reeks. De ploeg staat op een mooie zevende plaats in de Eredivisie. Rogier Meijer doet het uitstekend in Nijmegen. Met Magnus Mattsson verloor NEC in de winter de beste speler uit de selectie. De Deen had al 11 keer gescoord en gaf ook nog eens 4 assists. Tjaronn Chery is als vervanger naar Nijmegen gekomen. Hij doet het tot op heden prima.

NEC heeft het aardig getroffen in de loting van de KNVB Beker. Roda JC (5-3), GVVV (1-6), Go Ahead Eagles (2-1) en ADO Den Haag (3-0) werden verslagen in de beker. Met Go Ahead trof de club uit Nijmegen pas één ploeg uit de Eredivisie. Met Cambuur heeft NEC het wederom getroffen. Op papier moet het team van Meijer natuurlijk winnen van Cambuur. Met de vorm zit het goed. Afgelopen weekend is Sparta met 2-0 verslagen.

Wedtip Cambuur – NEC

Omdat NEC in de Eredivisie speelt en Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie is het duidelijk wie de favoriet is. Cambuur heeft wel echter het voordeel dat er thuis mag worden gespeeld. Ondanks dat voordeel moet NEC hier winnen. Daarom de tip: wedden op het eindresultaat ‘NEC wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.78 bij Unibet.

NEC wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – FC Groningen

De Rotterdammers worden gezien als de favorieten voor het bekertoernooi. Ajax, AZ en PSV zijn al uitgeschakeld, waardoor Feyenoord van de grootste concurrenten af is. Er kan niet worden gezegd dat Feyenoord deze halve finaleplaats heeft gestolen. Het team heeft namelijk al een aantal grote clubs uitgeschakeld.

In de KNVB Beker nam de ploeg van Arne Slot het in de tweede ronde op tegen FC Utrecht (2-1). In de achtste finale was PSV (1-0) de tegenstander en in de kwartfinale trof de club AZ (2-0).

Afgelopen weekend werd Almere City met 0-2 verslagen door Feyenoord. De defensie is gesloten, er worden alleen te weinig doelpunten gemaakt. Santiago Giménez begon weergaloos aan het seizoen, maar heeft het nu zwaar. Hij staat al een aantal wedstrijden droog en speelt minder goed dan aan het begin van dit seizoen.

Voor FC Groningen is dit een mooie kans. Feyenoord heeft de meeste concurrentie uitgeschakeld in de beker. De club degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie. Het lijkt er niet op dat het team van Dick Lukkien direct gaat promoveren naar de Eredivisie. Een bekersprookje zou het seizoen van de degradant redden.

Het team begon met overwinningen op Rijnsburg (0-1), Willem II (1-3) en Excelsior (0-2). In de kwartfinale was Fortuna Sittard de tegenstander voor Groningen. Na de reguliere speeltijd was er nog altijd niet gescoord, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Tijdens deze verlenging werd er ook niet gescoord. FC Groningen was daarna beter in een strafschoppenserie.

Wedtip Feyenoord – FC Groningen

Feyenoord is logischerwijs de grote favoriet voor dit duel. Groningen komt uit in de Keuken Kampioen Divisie en zal het achterin zo lang mogelijk dicht willen houden. De druk van de Rotterdammers zal steeds groter worden. De verwachting is dat ze dat niet vol gaan houden. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren: Nee’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.50 bij Unibet.

Beide teams scoren: Nee

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie