Voorbeschouwing: de Champions League raast door, vier wedstrijden deze week

Foto: Voorbeschouwing: de Champions League raast door, vier wedstrijden deze week

We zagen vorige week al de eerste wedstrijden in de Champions League na de winterstop en nu is het tijd voor de tweede reeks van vier duels. Wie zetten een grote stap richting de kwartfinales? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Liverpool – Real Madrid, Eintracht Frankfurt – Napoli, RB Leipzig – Manchester City en Internazionale – FC Porto.

Liverpool – Real Madrid

Het zal voor de gemiddelde Liverpool-fan pijn doen om een blik te werpen op de stand in de Premier League. Want de achtste plek is geen positie voor zo’n grote club. Maar wellicht is de weg naar boven gevonden. Zeges op stadsgenoot Everton (2-0) en subtopper Newcastle United (0-2) geven vertrouwen. Arthur en Luís Díaz waren al geblesseerd en daar komt mogelijk Darwin Núñez bij, die uitviel tegen Newcastle. Cody Gakpo kan nu Roberto Firmino als diens vervanger naast zich zien.

Met veertien eindzeges in de Europacup I of Champions League is Real Madrid elk seizoen een van de favorieten voor eindwinst. Dat is nu niet anders, al heeft men dit jaar wel een achterstand van acht punten op FC Barcelona in de Primera División. Na de winst van het WK voor clubs werden Elche (4-0) en Osasuna (0-2) simpel verslagen. Ferland Mendy is geblesseerd, terwijl het onduidelijk is of Aurélien Tchouaméni, Toni Kroos en Karim Benzema kunnen meespelen.

Wedtip Liverpool – Real Madrid

Dit is het absolute topaffiche van de achtste finales dit seizoen. Beide teams zijn de laatste tijd prima in vorm en dat laat zien dat we wel wat mogen verwachten. Vooral doelpunten aan twee kanten, want er zal aanvallend genoeg gebeuren. Daarom de tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.61 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eintracht Frankfurt – Napoli

Eintracht Frankfurt is weer met een beter seizoen bezig. Na een vijfde plek volgde vorig jaar namelijk een eindnotering op plek elf. Maar door het winnen van de Europa League kregen de Duitsers toch een ticket voor de Champions League. Nu staat Frankfurt weer zesde in de tussenstand, met zicht op meer. Sebastian Rode moest ziek verstek laten gaan tegen Werder Bremen (2-0-winst) en het is onduidelijk of hij nu kan terugkeren in de selectie.

In de Serie A staat er absoluut geen maat op Napoli. De eerste plek is natuurlijk al knap, maar de voorsprong is de afgelopen weken zelfs opgelopen tot vijftien punten. De laatste zeven competitiewedstrijden werden een voor een gewonnen, waarvan zelfs vijf zonder een tegendoelpunt te krijgen. De enige afwezige voor deze Europese wedstrijd is Giacomo Raspadori, maar de aanvaller zou indien fit ook niet in de basis gestart zijn, want Victor Osimhen is de eerste spits van Napoli.

Onze voorspelling

Eintracht Frankfurt won drie van de laatste vier wedstrijden in Duitsland, maar die vorm is niet zo indrukwekkend als die van de bezoekers. Het is dan ook een logische actie om Napoli als absolute favoriet te zien voor de overwinning. Daarom is onze voorspelling ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.23 bij Unibet.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RB Leipzig – Manchester City

Bayern München speelt binnen de landsgrenzen een teleurstellend seizoen en daardoor ligt de titelstrijd in Duitsland open. Toch is RB Leipzig niet de ploeg die daar goed van weet te profiteren. Met vier punten achterstand op de koppositie moet Leipzig het voorlopig doen met een vijfde plek. Afgelopen weekend werd wel vertrouwen getankt uit bij VfL Wolfsburg: 0-3. Janis Blaswich vervangt de geblesseerde Peter Gulácsi, terwijl ook Abdou Diallo en Dani Olmo niet kunnen meespelen.

Het wordt voor Manchester City toch een keer tijd om die felbegeerde Champions League binnen te hengelen. De kampioenschappen van 2012, 2014, 2018, 2019, 2021 en 2022 maken de steenrijke club altijd een van de favorieten, maar verder dan een verloren finale tegen Chelsea kwam men niet. De 1-1 op bezoek bij Nottingham Forest zal weinig vertrouwen geven voor deze Europese pot. De mannen van Josep Guardiola zijn flink okselfris, alleen John Stones kan niet in actie komen.

Voorspelling RB Leipzig – Manchester City

Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Normaliter zou je Manchester City direct aanwijzen als grote favoriet, maar gezien de vorm hoeft dat nu niet zo te zijn. Beide teams hebben de laatste tijd vaker duels met weinig goals, wat we ook nu kunnen zien. Daarom is onze voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’. Dit heeft een odd van 2.20 bij Circus.

Minder dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale – FC Porto

In de Serie A is Napoli veel te ver op voorsprong gekomen om het voor Internazionale nog een spannende titelstrijd te maken. Maar daarachter is het voor de mannen van Simone Inzaghi zaak om die tweede plek vast te houden. In de laatste vijf wedstrijden wist Inter drie keer de nul te houden, twee keer in eigen huis. Joaquín Correa is de enige speler die met een blessure verstek moet laten gaan. André Onana, Milan Skriniar en Lautaro Martínez kregen rust tegen Udinese (3-1 winst) en zullen nu weer starten.

FC Porto zit eigenlijk met hetzelfde probleem. In de nationale competitie moet men ook in de achtervolging. De achterstand op Benfica is hier echter maar vijf punten, dus er is nog genoeg mogelijk. Zeker gezien het feit dat Porto inclusief bekertoernooien de laatste tien duels op een rij won en al tweeëntwintig wedstrijden op rij ongeslagen is. Francisco Meixedo, Gabriel Verón, Fabio Cardoso en Evanílson zijn geblesseerd, waar afgelopen weekend ook Toni Martínez uitviel en mogelijk niet kan spelen.

Onze voorspelling

We zien hier twee teams die in de nationale competitie een vorm laten zien die indruk maakt. De bezoekers zijn vooral in een bloedvorm, dus de kans is groot dat Porto ook in deze ontmoeting niet een nederlaag hoeft te slikken. Tip: wedden op ‘FC Porto wint of speelt gelijk’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.10 bij Bet365.

FC Porto wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie